Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vprašanja in pobude na sevniški občinski seji

Objavljeno: Petek, 26.02.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Sev. seja, feb. 2021 (29)

V zakjučnem delu sevniške občinske seje so svetnice in svetniki postavili tudi vprašanja in podali pobude.

V sredo se je v sevniški kulturni dvorani in prek spletne povezave odvijala 21. redna seja Občinskega sveta občine Sevnica. Ena izmed 32 točk dnevnega reda je bila namenjena tudi vprašanjem in pobudam svetnic in svetnikov.

Franca Pipana (DeSUS) je zanimalo, katero škropivo so uporabljali delavci CGP Novo mesto pri škropljenju cestnih bankin v upanju, da ni šlo za katera izmed prepovedanih.

Rok Petančič (LMŠ) je izpostavil problem nezadostnega števila parkirnih mest v mestnem središču ter podal pobudo po celovitem načrtu ureditve dodatnih parkirnih mest in o izgradnji garažne hiše.

Janez Šerjak (Neodvisna lista za občino Sevnica) je podal pobudo po rekonstrukciji kanalizacijskega sistema z ureditvijo ulične razsvetljave v Kladnikovi in Cankarjevi ulici. Pobudo je dopolnila Stanka Žičkar (SD) še z ureditvijo pločnika v smeri proti podjetju Lisca.

Pobuda Tanje Novšak (SDS) se je nanašala na preplastitev vozišča v starem delu Sevnice, in sicer od odcepa za Florjansko ulico do železniškega prehoda na Gobavcih.

Božidar Groboljšek (SLS) je svetoval cepljenje proti covidu-19.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam