Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vprašanja in pobude sevniškega občinskega sveta

Objavljeno: Ponedeljek, 22.05.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
Sev. seja. maj 2023 (2)

V zaključnem delu občinske seje, ki jo je vodil župan Srečko Ocvirk, so nekateri podali tudi vprašanja in pobude.

17. maja je v sevniški kulturni dvorani potekala 5. redna seja Občinskega sveta Občine Sevnica, ki je imela 12 točk dnevnega reda in predzadnja točka je bila namenjena vprašanjem in pobudam občinskih svetnic in svetnikov.

Marjan Ločičnik (SDS) je izpostavil vzdrževanje lokalne ceste Blanca-Poklek-Trnovec-Podvrh-Lončarjev Dol. Na omenjeni cesti se odvija povečan tovorni promet zaradi odvoza surovine iz kamnoloma. »Cesta ni primerna za tako obsežen tovorni promet, saj se ob srečevanju z osebnimi vozili vozi tudi po bankinah. Zaradi večje količine padavin v letošnjem letu so bankine razmočene in nastajajo globoke jame ob cesti, tako da bi bilo treba bankine bolje vzdrževati, ker zaenkrat še ne bo prišlo do širitve ceste, da bi bila asfaltna podlagala dovolj široka, da bi se lahko srečevali na asfaltnih površinah,« je pojasnjeval.

Tanjo Novšak (SDS) je zanimalo, če bi bilo mogoče za šolajočo se mladino urediti avtobusno postajališče v starem delu Sevnice na kateri drugi lokaciji in z nadstreškom (morda na območju Pod Vrtačo), kajti sedanje ga nima, ker Zavod za varstvo kulturne dediščine to možnost še preučuje.

Ivana Orešnika (SDS) je zanimal potek dogovorov Občine Sevnica z Direkcijo RS za ceste o že nekaj let načrtovani ureditvi regionalne ceste Šentjanž-Glino, za katero je dobil informacijo, da naj bi se začela v letu 2026. S to ureditvijo je povezana izgradnja športnega igrišča pri osnovni šoli v Šentjanžu in predlagal je, da se investicija ureditve igrišča prične že v letošnjem letu, neodvisno od ureditve omenjene regionalne ceste, ki vodi mimo šole.

Tomaž Lisec (SDS) je predlagal izobešanje slovenske zastave večje dimenzije v času državnih praznikov na vidnejših mestih v občini.

Jernej Žnidaršič (Gibanje Svoboda) je izpostavil strelišče na Radni in hrup, ki se sliši ob poteku strelskih vaj. Zanimalo ga je, ali se že iščejo možnosti za rešitev tega problema, ki vznemirja prebivalke in prebivalce tako Radne kot Boštanja in Sevnice.

Brigita Karlovšek (SDS) je občinski svet seznanila z dvema predlogoma. Prvi se je nanašal na kamnite stebre, ki so namenjeni plakatiranju – v Boštanju bi potrebovali še dva. Drugi predlog se je nanašal na pešpot ob Savi med vasema Kompolje in Šmarčna, ki bi jo bilo treba obnoviti in urediti tako za kolesarje kot sprehajalce.

Rok Petančič (Gibanje Svoboda) je predlagal redno košnjo trave na športnih površinah ob sprehajalni poti ob Savi na Orehovem, kjer so fitnes naprave ter nameščene klopi za sprehajalce, ki v visoki travi niso vidne. Povabil je še k dobrodelnosti za dijaka Valla Zemljaka, ki je pred dobrim letom dni postal paraplegik. »V Rotary klubu Sevnica smo se odločili, da mu bomo pomagali pri nakupu dodatne opreme za invalidski voziček in zato v soboto, 27. maja, organiziramo dobrodelni pohod na Lisco. Ob 9. uri se dobimo v Krakovem, pri Vinski kleti Mastnak, pa tudi sicer vas vabim, da pomagate pri zbiranju sredstev – dodatne informacije so na spletni strani Rotary kluba,« je povabil k dobrodelnosti.

Mira Junteza (SDS) je zanimala bodoča ureditev Obrtne cone Krmelj: »Ali so bila v zadnjega pol leta pridobljena zemljišča, soglasja, je v izdelavi projektna dokumentacija, se je občina prijavila na kakšen razpis za sofinanciranje, kajti podjetniki se zanimajo za gradnjo.«

Janez Kukec (SLS) je v imenu vaščank in vaščanov Škovca prosil za postavitev droga, da bi nanj lahko obesili slovensko zastavo. Gre za urejeno vas v KS Tržišče, ki je ped leti prejela nagrado za najlepše urejeno vas v Posavju, na ocenjevanju najlepših izletniških krajev v Sloveniji pa je osvojila tretje mesto. V nadaljevanju je pohvalil zaposlene na Komunali Sevnica, ki urejajo zelenice in brežine, ter izpostavil urejenost na delu od križišča pri pletenki velikanki v smeri proti Tržišču.

Boštjan Repovž (SLS) je opozoril na krajo avtomobilskih katalizatorjev, ki se dogaja na avtomobilih, parkiranih na javnih površinah. Zanimalo ga je, če bi bilo mogoče namestiti nadzorne kamere na teh površinah.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte