Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vprašanja in pobude sevniških svetnic in svetnikov

Objavljeno: Četrtek, 22.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Sev. seja, 21.  okt. 2020 (3)

Oktobrske seje sevniškega občinskega sveta se je udeležilo 17 svetnic in svetnikov (vseh je 25).

Na sredini sevniški občinski seji, ki je potekala v kulturni dvorani, so prisotni v zaključnem delu seje podali tudi nekaj pobud in zastavili nekaj vprašanj.

Tanjo Novšak (SDS) so zanimali nadaljnji načrti v zvezi z gradnjo večstanovanjskih objektov v bodoči stanovanjski soseski, poimenovani Sončni gaj, saj naj bi se gradnja začela že prihodnje leto. Spomnila je na julijsko razpravo, na kateri so stanovalke in stanovalci tega območja ob Planinski cesti v Šmarju močno nasprotovali gradnji; svoja mnenja so nato podali tudi v pisni obliki. Župan je odgovoril, da OPPN za Sončni gaj poteka po načrtovani časovnici, »saj je šlo za prehodno obravnavo pred samim sklepom za uvedbo OPPN«.

Matej Imperl (NSi) je izpostavil sredstva, ki so jih za leto 2020 dobila društva za svoje delovanje, vendar mnogih načrtov le-ta zaradi epidemije niso uspela izvesti. Predlagal je, da bi bilo letošnje spremljanje porabe sredstev prilagojeno trenutni situaciji. Izpostavil je Slomškov dom v starem sevniškem mestnem jedru – zanimalo ga je, ali bi lahko njegovo notranjost obnovili in uredili za manjše kulturne dogodke. Opozoril je še na porast avtodomarjev in osebnih vozil, ki jih pot zaradi navigacije pogosto vodi do zaselka Cirje ali v vas Polana in ne na Lisco, kar je njihov cilj.

Tomaža Lisca (SDS) so zanimali nadaljnji načrti v zvezi s sevniškim stadionom.

Janez Kukec (SLS) je opozoril na slabo opravljeno košnjo ob regionalnih cestah, kjer se razrašča tudi ambrozija. Na območju lovišč LD Tržišče in Šentjanž pa so opazili rjavega medveda.

Gregor Korene (SDS je spraševal o načrtih za dovozno cesto v novo stanovanjsko sosesko na Dolnjem Brezovem.

Miran Grubenšek (DeSUS) je izpostavil naplavine v zaselku Orešje in Krakovo, ki jih prinese v času močnega deževja narasla Sevnična in bi jih bilo potrebno odpeljati.

Rada Kostevca (SD) je zanimal projekt kanalizacijskega sistema na območju Krmelja, kdaj se bo izvedel. Opozoril je tudi na nujnost obnove cestišča v bližini podjetja Doga galvana.

Marjan Ločičnik (SDS) je opozoril na kamnito zložbo pod nekdanjo šolo na Blanci, iz katere ob nalivih pada kamenje na regionalno cesto in ogroža varnost udeležencev v cestnem prometu, zato bi bilo potrebno poskrbeti za obnovo.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte