Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vrtec, proračun, zadolževanje

Objavljeno: Petek, 20.12.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Radeska seja, dec. 2019 (7)

Svetnice in svetniki so potrdili vse predloge in sprejeli tudi proračun za leto 2020.

V včerajšnjem popoldnevu se je na svoji 8. redni seji v prostorih sejne sobe radeške občinske uprave sestal radeški občinski svet ter obravnaval 21 točk dnevnega reda.

Med prvimi točkami je potekala obravnava cen programov v radeškem vrtcu, ki bodo s 1. februarjem 2020 višje zaradi življenjskih stroškov in dviga plač v javnem sektorju. Za dvig cen je glasovalo 10 svetnic in svetnikov, trije so bili proti, en glas je bil vzdržan. V nadaljevanju so se prisotni seznanili s poročilom o delu Nadzornega odbora občine Radeče za drugo polovico iztekajočega se leta (junij–december 2019) ter z izvrševanjem proračuna od januarja do novembra. Finančnica Marta Ašič je med drugim povedala, da je Občina Radeče v letošnjem letu odplačala 128 tisoč evrov kredita, tako da se 1,5 milijonski dolg počasi znižuje.

SPREJELI PRORAČUN, POTRDILI ZADOLŽEVANJE IN DIREKTORICO KTRC

Po obravnavi predloga proračuna za leto 2020 so le-tega soglasno potrdili in dali tudi pisno soglasje k zadolževanju za JP Komunalo Radeče do višine 250 tisoč evrov (za nabavo osnovnih sredstev) in do enake višine še za KTRC (za nove projekte v novem letu 2020). Občinski svet je potrdil imenovanje Duške Kalin za direktorico KTRC, ki ga trenutno vodi kot v. d. direktorice, 25. januarja 2020 pa bo začel teči štiriletni mandat njenega vodenja.

GLAVAČEVA BO PREJELA PRIZNANJE IVANA PEŠCA

Maja Glavač
bo februarja prihodnje leto na osrednji slovesnosti ob kulturnem prazniku prejela priznanje Ivana Pešca za uspešno delovanje na glasbenem področju, ki ga dosega tudi z vodenjem godalnega orkestra Strunikat.

V zaključnem delu so svetnice in svetniki potrdili dokument obnove cestnega odseka lokalne ceste Gabrce–Radeče na Močilnem ter obnove odseka vodovodnega sistema v naselju Stari Dvor. Rafaela Pintarič, ki je občinska svetnica že 16 let, je prisotne seznanila, da bo mesto prepustila nekomu mlajšemu s 1. marcem 2020.

S. R.
« Nazaj na seznam