Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z roko v roki

Objavljeno: Četrtek, 17.10.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
VDC Radece (31)

Z roko v roki gre vse lažje, pravijo v Radečah in tako so si segli v roko v želji, da bi bilo še veliko dobrih zgodb in prijetnih srečanj.

V včerajšnjem dopoldnevu je potekal v prostorih radeške enote Centra za varstvo in delo (CVD) Golovec dan odprtih vrat, kjer so uporabniki predstavili, kako preživljajo del svojega časa.

Varstveno delovni center Radeče, ki je začel s svojim delovanjem leta 2003, ima prostore v radeškem zdravstvenem domu. »VDC Radeče je organizacijska enota Centra za varstvo in delo Golovec in je 30 km oddaljen od Celja, kar pa za izvajanje dejavnosti varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji za odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju ne predstavlja nobene ovire,« pojasni vodja enote Mira Gomaz in nadaljuje, da se uporabnice in uporabniki pripeljejo v VDC z organiziranim prevozom ali pridejo v spremstvu staršev, nekateri tudi sami. »Veseli smo vsakega, ki nas obišče, posebno ob dnevu odprtih vrat, ko vsako jesen pokažemo, da ima naša enota dušo, da se tukaj odvija dejavnost, ki jo uporabniki z veseljem sprejemajo in radi prihajajo na enoto. Vsako leto se trudimo doseči kaj novega, tako na zaposlitvenem področju kot tudi na področju interesnih dejavnosti,« teče beseda.

Včerajšnji dan odprtih vrat so z nastopom polepšali najmlajši iz radeškega vrtca, uporabniki varstveno delovnega centra pa so se obiskovalkam in obiskovalcem predstavili z ličnimi izdelki – kvačkanimi prtički, voščilnicami, ročno izdelanim nakitom itd. Zbrane sta nagovorili vodja VDC Radeče Mira Gomaz in v. d. direktorice CVD Golovec Tatjana Sojič, delo v zavodu sta predstavili uporabnici, za spomin pa je vsak obiskovalec prejel obesek ali magnetek s simbolnim sporočilom – z roko v roki je vse mogoče in gre vse lažje in tako so si segli v roke ter naredili verigo: vodja enote VDC Radeče Mira Gomaz, direktorica radeške občinske uprave Marjetka Lipec, direktorica komunale Brigita Stopar, v. d. diretorice KTRC Duška Kalin, svetovalka za družbene dejavnosti Melita Simončič, predsednica sveta uporabnikov ZD Radeče Vesna Bregar, ena izmed obiskovalk in župan Tomaž Režun.

S. R.
« Nazaj na seznam