Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za brežiškimi častniki izjemno leto

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Za brežiškimi častniki izjemno leto

Združenje slovenskih častnikov Brežice je minuli petek izvedlo 16. sejo programske konference. Lansko jubilejno leto, v katerem so obeležili 15. obletnico delovanja, je bilo izjemno, je dejal predsednik Ernest Ferk.

 

V sprejetem planu za letošnje leto so aktivnosti še pestrejše, s poudarkom na ohranjanju vojaško zgodovinskega spomina.

Tako bodo v letu, ko mineva 100 let od prvega leta z letalom julija obiskali grob Edvarda Rusjana v Beogradu, ki so ga tudi obnovili, se udeležili proslave ob 100. obletnici novembra, izvedli pohod na Javorovico in Pekre in ob strokovnih ekskurzijah izvedli še strelsko tekmovanje. 

Predsednik Zveze organizacij Miha Butara, ki je pohvalil plodno delo brežiške organizacije, a s pridržkom, češ da imajo za svoje projekte specifične rešitve in ker projektov ne vključujejo v njihov letni program, krovni zvezi povzročajo težave.

 Za novega sekretarja brežiške zveze so potrdili Branka Ferka ter podelili priznanja: bronasti znak združenja Bredi Videnič Kuplenik, srebrni znak Ireni Kržan, zlati znak podčastnikoma SV Andreju Franku in Francu Požgaju ter zahvalne listine, sicer v odsotnosti, 20. motoriziranem bataljonu vojašnice Celje, obrambnem atašeju ZDA v Ljubljani, veleposlaniku RS v Beogradu Miroslavu Luciju ter polkovniku Francu Ošjaku, plaketo brežiškega združenja pa je predsednik Ernest Ferk izročil polkovniku SV, obrambnemu atašeju RS v Italiji Ivanu Lakovšku.

 Tudi predsednik Zveze slovenskih častnikov Miha Butara je častni znak Zveze izročil Branku Ferku in priznanje županu Ivanu Molanu.

« Nazaj na seznam
»