Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Začel se je teden posavske gastronomije

Objavljeno: Petek, 30.08.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Okusi Posavja-Tri lučke Sremič-otvoritev (22)

Predstavili so se najboljši posavski gostinci, vinarji in pridelovalci.

Z otvoritvenim dogodkom pri Treh lučkah na Sremiču se je sinoči, 29. 8., začel t. i. Teden okusov Posavja, v katerem se pod sloganom »Sveže-lokalno-okusno« združujejo najboljši ponudniki kulinarike, vin in dobrot s posavskih kmetij. Organizator Tedna okusov Posavja je Center za podjetništvo in turizem Krško v sodelovanju z Občino Krško in regijskimi ponudniki.

Na sinočnjem dogodku, namenjenem slovenskim in hrvaškim medijem, turističnim agencijam ter ostalim akterjem na področju turizma, so goste sprejeli s Slapšakovo penino in Resslovim pivom, nato so se sprehodili in se fotografirali na rdeči preprogi. V nadaljevanju so jim vrhunski chefi, vinarji in pridelovalci pod znamko Okusi Posavja najprej na sproščenem druženju pred gostiščem, nato na slavnostni večerji in na koncu še na druženju na terasi, predstavili najboljše, kar ponuja Posavje.
Okusi Posavja-Tri lučke Sremič-otvoritev (49)

Kristina Ogorevc Račič

Zbrane je pozdravila programska vodja projekta Okusi Posavja Ksenja Kragl iz CPT Krško, pred večerjo pa sta jih nagovorila direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič in v imenu ponudnikov znani chef  Jure Tomič.
 
Sodelovali so naslednji gostinci, vinarji in kmetije: Tri lučke, Ošterija Debeluh, Gostilna Repovž, Gostilna Kunst, Splavar, Restavracija Ajda, Gostilna Jež, Gostilna Šempeter, Penine Istenič, Keltis, Kmetija Kobal, Vinska klet Žaren, Klet Krško, Domaine Slapšak, Vina Kerin, Vino Kozinc, Vinska klet Molipachi, Klet Lipej, Pivovarna Ressel, Sirarna Gorišek, Eko kmetija Kukenberger, Evrosad, Žganjekuha Budič, Kmečka zadruga Sevnica, Ekološka kmetija Repovž, Olja Balon, Slaščičarna in kavarna Julija ter Kmetija Grobelnik.
Okusi Posavja-Tri lučke Sremič-otvoritev (93)

Ponudniki, ki so sodelovali na otvoritvenem večeru


 
POVEZATI IN NADGRADITI PONUDBO
 
Kot je povedala Ogorevc Račičeva, so festival Okusi Posavja letos prvič zasnovali kot enotedensko dogajanje. Z današnjim dnem, 30. 8., se pri 13 posavskih gostincih pričenja teden posavske gastronomije, v torek, 3. 9., ob 18. uri bo v Vinski kleti Žaren v Nemški vasi okrogla miza na temo vinskega turizma, teden okusov Posavja pa bo doživel vrhunec in se sklenil v soboto, 7. 9., od 17. ure dalje z uličnim festivalom vina in kulinarike v starem mestnem jedru Krškega ter Atrijem izbranih okusov v Mencingerjevi hiši. Na vseh dogodkih skupno sodeluje več kot 50 ponudnikov (gostincev, vinarjev in kmetij) iz celotnega Posavja. »Namen dogajanja je povezovanje posavske ponudbe in nadgrajevanje produkta v petzvezdično doživetje. Zelo nas veseli, da so ponudniki sami izrazili željo po povezovanju in tako so današnji večer zrežirali in ustvarili izključno ponudniki ob naši tehnični podpori,« je poudarila. Posavje po njenih besedah sicer še ni dovolj prepoznano kot kulinarično-vinska regija, čeprav ima za to zelo dobre temelje – dobre domače izdelke, zelenjavo, sadje in vina itd. »Manjka nam mogoče malo poguma in samozavesti, čeprav se je z današnjim dogodkom pokazalo tudi to. Poiskati moramo samo finančne vire za razvoj tega produkta v prihodnje.«
 
P. P., foto: P. P. in Boštjan Colarič
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

20.05.2020 | Sporočilo

Skrb za telo in um v objemu narave