Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Začeli z urejanjem struge Sevnične

Objavljeno: Četrtek, 29.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Struga Sevnicne, urejanje (83)

Začelo se je novo urejanje struge potoka Sevnična (prvo urejanje je potekala v 60. letih 20. stol.), in sicer v njenem spodnjem delu.

Po februarskem podpisu pogodbe med Direkcijo RS za vode, Občino Sevnica in z na razpisu izbranim izvajalcem, sevniškim podjetjem Rafael, so se v tem tednu začela dela prve faze ureditve struge Sevnična v njenem spodnjem toku, kar bo vplivalo na večjo poplavno varnost naselja Šmarje.

Prva faza projekta zajema ureditve struge Sevnične v skupni dolžini 1238 metrov. Predvidena je ureditev struge hudourniškega potoka z razširitvijo dna in nadvišanjem obrežnih zidov do potrebne višine. Poleg razširitve bo potekala še poglobitev nivelete (nagib toka potoka), glede na starost in slabše stanje obstoječih podpornih zidov pa je predviden tudi nov obrežni zid na pretežnem delu obravnavanega odseka. Z deli so začeli na levem bregu potoka, v Taborniški ulici.

Investitor je Direkcija RS za vode, Občina Sevnica je pripravila projektno dokumentacijo in bo tudi izvajala nadzor nad izvedbo projekta. Vrednost gradbenih del, ki bodo predvidoma zaključena oktobra prihodnje leto, je je 1.678.263,05 € (z ddv).

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte