Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Začelo se je urejanje Kvedrove ceste v Sevnici

Objavljeno: Četrtek, 06.06.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Kvedrova cesta, zacetek obnove (36)

Včeraj so nekateri še parkirali svojega jeklenega lepotca na parkirišču ...

V teh dneh so se začela gradbena dela v okviru projekta ureditve območja parkirišča pri Železniški postaji Sevnica in Kvedrove ceste na odseku med sedanjo avtobusno in železniško postajo.

Kvedrova cesta, zacetek obnove (42)

... danes ni bilo več mogoče.

Gradbena dela so se začela izvajati na parkirišču nad železniško postajo, zato je parkirišče popolnoma zaprto, a predvidene so tudi polovične in občasne popolne zapore Kvedrove ceste pri železniški postaji, o čemer bodo vozniki pravočasno obveščeni, postavljena bo tudi prometna signalizacija.

Na omenjenem območju je predvidena ureditev parkirišča pri železniški postaji s hortikulturnimi ureditvami po prejetih kulturno-varstvenih pogojih ter s štirimi polnilnimi mesti za električna vozila, skladno s pogoji razpisa. Po pogojih razpisa, ki spodbuja ukrepe trajnostne mobilnosti, torej uporabe javnega potniškega prometa, peš hoje in kolesarjenja, bo na tem parkirišču, ki bo pridobilo status P+R (parkiraj in se odpelji). Po gradbeni preureditvi bo uveden tudi spremenjen režim parkiranja. Parkiranje bo dovoljeno samo uporabnikom javnega potniškega prometa. Na območju manjšega parkirišča med skladišči tovornega prometa in zelenico bo zgrajeno novo avtobusno postajališče, ki bo omogočalo hitrejšo možnost povezovanja ter prestopanja z vlaka na avtobus in obratno. Investicija zajema tudi celovito obnovo obstoječega pločnika med sedanjo avtobusno in železniško postajo z ureditvijo javne razsvetljave ter preureditvijo sedanje avtobusne postaje v parkirišča za osebna vozila. V investicijski sklop spadajo tudi vse potrebne zaščite in preureditve komunalnih vodov.

Vodilni izvajalec del je Kostak, d. d., iz Krškega. Naložbi sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Gre za dve investiciji oziroma dva projekta v skupni vrednosti 475.000 evrov. Projekt »Ureditev LZ na odseku Kvedrove ceste–parkirišče pri Ž. P.« je sofinanciran v višini 136.480 evrov, projekt »Ureditev Kvedrove ceste pri Ž. P. Sevnica« je sofinanciran v višini 88.250 evrov. Preostali delež bo iz proračuna zagotovila Občina Sevnica.

S. R./Vir: Občina Sevnica, foto: S. R.
« Nazaj na seznam