Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zamuda z gradnjo optike

Objavljeno: Nedelja, 12.12.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_2342 (2)

Stanko Šalamon, direktor podjetja Eurocon, je radeškemu vodstvu ter članicam in članom občinskega sveta pojasnjeval, zakaj prihaja do zamude pri gradnji optike v radeški občini.

Izvajalci projekta Rural Network (RUNE) so ponovno prestavili datum začetka izgradnje odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v radeški občini, zato so svetnice in svetniki na novembrski občinski seji skupaj z županom Tomažem Režunom postavili Stanku Šalamonu, direktorju podjetja Eurocon kot podizvajalcu, kar nekaj vprašanj v zvezi z zamudo, ki traja že več kot dve leti.

V zagovor je Šalamon med drugim povedal, da je gradnja optičnega omrežja vseslovenski projekt in obsega območja, kjer ni komercialnega interesa niti ustrezne infrastrukture, do zamud pa prihaja predvsem zaradi nepredvidenih ovir na terenu. V 200 milijonov vrednem projektu sodelujejo zasebni investitorji, Republika Slovenija in evropski investicijski sklad CEBF, ki želijo v 165 slovenskih občinah zgraditi širokopasovno optično omrežje, zato je potek gradnje razdeljeno na 42 vozlišč. »Izvajalec del pripravi več ekip, ki gredo v različne smeri ob trasah, ki so predvidene. 15. februarja prihodnje leto se bo začelo z gradnjo od Žalca do Radeč. Gre za območje osmih občin in veliko bo zemeljskih del, za kar bo treba pridobiti soglasja lastnikov zemljišč ...« je nizal podatke, a kdaj točno bodo začeli z deli v občini Radeče, se še ne ve.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam