Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaresova delegacija na obisku v Posavju

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Zaresova delegacija na obisku v Posavju

Danes bo Posavje obiskala delegacija stranke Zares, v kateri bodo tudi predsednik stranke in minister za visoko šolstvo Gregor Golobič, predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, ministrica za kulturo Majda Širca, nekaj državnih sekretarjev in poslancev.

"Posebna pozornost bo posvečena regiji in mnenju ljudi v luči razvojnih projektov, s poudarkom na priložnostih in povezovanju. Ob tem bo obisk tudi priložnost za pogovor o področjih, ki jih pokrivajo ministrice, ministri ter poslanke in poslanci, ki prihajajo iz vrst stranke ZARES-nova politika: gospodarstvu, visokem šolstvu, znanosti, tehnološkem razvoju, kulturi in javni upravi," so sporočili iz stranke.

Obiska v Posavju se bodo predvidoma udeležili: predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in predsednik stranke ZARES - nova politika Gregor Golobič, ministrica za kulturo Majda Širca, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, vodja poslanske skupine Zares Cveta Zalokar Oražem, poslanci: Vili Trofenik, Alojz Posedel, Franco Juri, Franci Kek, Vitomir Rožej, Tadej Slapnik, državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo mag. Darja Radič, generalni direktor Direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo mag. Janez Kopač.

Obiskali bodo nekaj posavskih podjetij in ustanov, nato pa se bodo na sevniškem gradu udeležili dveh dogodkov, ki bosta potekala istočasno - okrogla miza na temo „Razvojne priložnosti Posavja", na kateri bodo s posavskimi župani in predstavniki gospodarstva razpravljali ministra Gregor Golobič in Irma Pavlinič Krebs ter predsednik DZ dr. Pavel Gantar, ter posvet o stanju in razvojnih priložnostih na področju kulture, ki se ga bo udeležila ministrica Majda Širca. Golobič bo še pred tem imel tudi novinarsko konferenco.

P. P.

« Nazaj na seznam