Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zbor članov PD Brežice tokrat v objemu sončnih žarkov na Cirniku

Objavljeno: Nedelja, 28.02.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
IMG_1903
V soboto, 20. 2. 2021, smo izpeljali zbor članov Planinskega društva Brežice na Cirniku. Pri organizaciji zbora smo upoštevali vsa pravila in omejitve zaradi preprečevanja prenosa okužbe s koronavirusom, ki trenutno veljajo v Sloveniji. Našli smo rešitve, ki so omogočile izpeljavo zbora v duhu planinskih aktivnosti.

Dan je bil lep, zato so bili vsi, ki so se odločili, da se na ta dan povzpnejo na vrh in oddajo glasovalni list, nagrajeni s sončnimi žarki toplega sonca. Na vrhu je pohodnike od desete do dvanajste ure sprejemala verifikacijsko-volilna komisija, ki je poskrbela za registracijo udeležencev in oddajo glasovnic. Ob koncu predvidenega časa za oddajo glasovalnih listov sta obe komisiji podali svoji poročili.
IMG_1925

Da je zbor članov potekal nemoteno, so poskrbeli člani Upravnega odbora. Hvala tudi overovateljicama zapisnika, članom verifikacijsko-volilne komisije ter Bojanu in Vanču, ki sta poskrbela za dobro vzdušje na poti proti vrhu in na vrhu.

Letošnje leto je bilo v PD Brežice tudi volilno leto. Udeleženci ste me soglasno izvolili za predsednico za naslednje mandatno obdobje – od 2021 do 2025. Iskreno se zahvaljujem za zaupanje.

Spremembo imamo tudi v upravnem odboru društva, kjer sta nova člana Danica Fux, ki je hkrati tudi podpredsednica društva, ter Roman Mlakar kot član upravnega odbora. Med načelniki odsekov je sprememba pri načelnici mladinskega odseka, katerega vodenje v tem mandatu prevzema Mojca Šterk. Ostali člani upravnega odbora so še: Vera Polak, tajnica, Jožica Dražil, blagajničarka, Anton Hribar, načelnik vodniškega odseka, Mehemed Tokič, načelnik odseka markacistov, Olga Kržan, načelnica odseka za varstvo narave, Anton Kostanjšek, član, in Jože Lovenjak, član.

V nadzornem odboru in častnem razsodišču vodenje ostaja v rokah dosedanjih predsednikov odborov, Vojke Rožman in Mihaela Škrleca, nove pa so članice obeh odborov, in sicer prvega Laura Rueh in Karmen Brudar, drugega pa Jadranka Štingl in Anton Jesenko.

Vsem izvoljenim članom odborov čestitam in želim, da skupaj popeljemo društvo v nova štiri leta bogatih planinskih doživetij.

Dosedanjim članom odborov in komisij se iskreno zahvaljujem za vsak še tako droben prispevek pri delu društva. Ko seštejemo vse skupaj, je opravljeno delo prav bogato. In tako naj bo tudi v naslednjih štirih letih. Idej in izzivov ne bo zmanjkalo. Vse člane društva pa vabim, da se v čim večjem številu udeležite aktivnosti društva, kot so zapisane v potrjenem programu dela za 2021.

NAZAJ V NARAVO – VSE GENERACIJE!

Anica Hribar, predsednica PD Brežice
Foto: Meho Tokić in Ivan Rožman
« Nazaj na seznam