Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Živo srebro zjutraj pri -8 stopinjah Celzija

Objavljeno: Petek, 15.01.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0025
Prebudili smo se v mrzlo jutro, najhladnejše to zimo, saj se je živo srebro v Krškem in na letališču Cerklje ob Krki denimo spustilo do -8 stopinj Celzija, medtem ko je bilo manj mrzlo v višjih legah, na Lisci (le) -4 stopinje Celzija.

V takšnih vremenskih razmerah še bolj kot običajno pridejo do izraza oblaki dima iz tovarniških dimnikov krške papirnice, ki imajo - čeprav so seveda okolju neprijazni - neko svojevrstno 'estetiko'. ARSO v Krškem sicer nima avtomatskih merilnih postaj, ki bi merile kakovost zraka. V nekaterih slovenskih mestih (Zagorje, Celje, Ljubljana) so bile včeraj mejne vrednosti delcev PM 10 (vrednost 50) presežene, precej visoka je bila, zlasti zvečer, tudi v Novem mestu, kjer je dnevno povprečje znašalo 45.
DSC_0041


Danes jasno, jutri več oblačnosti

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes pretežno jasno, najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3. Jutri bo zmerno, na vzhodu tudi pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -4, najvišje dnevne od -3 do 1. V nedeljo bo v zahodni in delu osrednje Slovenije oblačno, drugod bo deloma jasno z nekaj megle po nižinah. V ponedeljek bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo.

P. P.
« Nazaj na seznam