Časopis za pokrajino Posavje
27.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Županova novinarska in novi prostori sevniške Komunale

Objavljeno: Sreda, 07.11.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN9633

Eden uvodnih dogodkov ob prazniku občine Sevnica je bilo odprtje novih in lično urejenih prostorov sevniške Komunale.

Včeraj je v lično urejenih in obnovljenih novih prostorih javnega podjetja Komunala sevniški župan Srečko Ocvirk na tradicionalni novinarski konferenci ob sevniškem občinskem prazniku predstavil nekatere uspešno izpeljane projekte ter nekatere, ki so še v izvajanju, dotaknil pa se je tudi načrtovanih.

DSCN9617

Sevniški župan Srečko Ocvirk in direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč na novinarski konferenci v novih prostorih podjetja.

Med bodočimi projekti je izpostavil, da so v teku dogovori za gradnjo nadvoza v Industrijsko cono Sevnica, ki se nahaja na Savski cesti. Izvaja se tudi projektiranje za gradnjo mostu na Log. V pripravi je projektna dokumentacija za gradbeno dovoljenje za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Loki pri Zidanem Mostu in Krmelju ter na Blanci, čemur bo sledila še priprava projektne dokumentacije za ureditev odvajanja in čiščenja odpadnih voda za Šentjanž. V zimskih mesecih naj bi se pričela celovita prenova sevniškega bazena, ki naj bi bila končana do začetka kopalne sezone v letu 2019. V sodelovanju s SŽ in Direkcijo za infrastrukturo se načrtuje koncept ureditve širšega območja sevniške železniške postaje itd.

V nadaljevanju je direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč predstavil obseg investicije v ureditev novih prostorov. Dogovori o nakupu in prenovi prostorov ter zunanjih površin so se pričeli v lanskem letu, v letošnji jeseni pa so se zaključili v zadovoljstvo tako 68 zaposlenih kot tudi lastnika, saj je Komunala Sevnica javna gospodarska družba v 100-odstotni lasti Občine Sevnica. Površina obnovljenih prostorov, ki obsega tri svetle pisarne in večji prostor za predavanja, sestanke, srečanja itd., znaša 210 m2, urejen pa je tudi poseben prostor za skladišče materiala v izmeri 100 m2. Novim ureditvam, ki izboljšujejo tudi videz mesta, so na otvoritveni slovesnosti namenili nekaj prijaznih besed poleg direktorja podjetja še župan Srečko Ocvirk in prvi mož Gen energije, sicer pa občan sevniške občine Martin Novšak. Omenjeni so skupaj z nekaterimi zaposlenimi v Komunali sodelovali tudi pri prerezu traku.

Otvoritveni dogodek sta s pevskim nastopom obogatila otroški in mladinski pevski zbor OŠ Sava Kladnika Sevnica.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte