Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Komunalno bodo uredili novo naselje ob Ljubljanski cesti

Objavljeno: Sobota, 08.05.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Kostanjevica-Kostak-podpis pogodbe-Ljubljanska cesta (4)

Muha in Petretič ob podpisu pogodbe

Kostanjeviški župan Ladko Petretič in predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha sta v petek podpisala pogodbo za izvedbo komunalne ureditve zahodnega dela novega stanovanjskega naselja ob Ljubljanski cesti.

Dobrih 323 tisočakov (z DDV) vredna pogodba vključuje izvedbo fekalne in meteorne kanalizacije, javnega vodovoda, elektro voda, javne razsvetljave in ceste, pa tudi tlačnega voda fekalne kanalizacije od stanovanjskega območja (gre za približno 15 stanovanjskih objektov) do fekalne kanalizacije na območju zahodnega rondoja kostanjeviške obvoznice. Komunalno opremljanje na območju stanovanj bo urejeno v dolžini cca. 250 m, tlačni vod pa ima še dodatnih cca. 450 m. Pogodba omogoča izvedbo v dveh fazah.
Kostanjevica-Kostak-podpis pogodbe-Ljubljanska cesta (21)

Novo stanovanjsko naselje ob Ljubljanski cesti

1. faza z večjim obsegom dela bo predvidoma zaključena letos poleti, 2. faza, ki zajema asfaltiranje cestišča in nadzemni del javne razsvetljave, pa ima rok dokončanja  postavljen v leto 2022.
 
Župan Petretič je pojasnil, da bi se investicija po prvotnih načrtih morala začeti že v lanskem letu, a so pri pregledu kanalizacijskega sistema ugotovili, da se ni možno priključiti na obstoječi komunalni vod do čistilne naprave, zato je bilo treba zadevo ponovno projektirati in pridobiti novo gradbeno dovoljenje, projekt pa se je posledično podražil in bo terjal tudi rebalans občinskega proračuna. Zaradi administrativnih zapletov se je tudi razpis za izbor izvajalca zavlekel na kar štiri mesece, med šestimi ponudniki pa je bil najugodnejši krški Kostak, ki je v kostanjeviški občini sicer tudi koncesionar za izvajanje gospodarskih javnih služb. »Zaupam v njihovo kvaliteto izvedbe. Če bodo finančna sredstva le dovoljevala, bomo poskušali projekt zaključiti še v letošnjem letu,« je poudaril Petretič. V novem občinskem prostorskem načrtu je sicer pozidava predvidena vse do rondoja pri novem mostu čez Krko.
 
Muha se je zahvalil za priložnost, da zgradijo komunalno infrastrukturo na tem območju Kostanjevice na Krki, ki si po njegovih besedah zasluži kvalitetne rešitve, saj gre za posebno mesto. »Pri vsakem takšnem projektu gre za dodaten vložek v kakovost življenja občank in občanov ter v prihodnost, saj na ta način ohranjamo naravo,« je poudaril, saj bo nova infrastruktura omogočila, da se bodo na čistilno napravo priključili novi uporabniki, to pa pomeni njeno kvalitetnejše delovanje in bolj čisto reko Krko. Z uvedbo v delo začenjajo že v naslednjem tednu, projekt pa želijo, kot je omenil že župan, dokončati še v letošnjem letu. Napovedal je, da bodo v izvedbo vključeni tudi lokalni podizvajalci. Muha je ob tej priložnosti omenil še, da bo kostanjeviška občina kmalu oskrbovana zgolj z lastnim, občinskim vodovodom in ne bo več potreben nakup vode iz sosednjih občin.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte