Časopis za pokrajino Posavje
16.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Minister Cigler Kralj v invalidskem podjetju Lumia

Objavljeno: Petek, 28.01.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
slika 1
Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je v okviru svojega obiska Posavja posvetil posebno pozornost je tudi Invalidskemu podjetju Lumia d.o.o., ki skupaj z zavodom Zaposlitveni center Lumis odpira delovna mesta za invalide in druge ranljive skupine ter trenutno zaposluje in usposablja prek 40 oseb.  

Podpora je usmerjena v motivacijo za delo in prizadevanje, da z vsemi področji svojega življenja upravljajo čim bolj samostojno. Ob aktualnem pomanjkanju delovnih mest in vse večjem številu dolgotrajno brezposelnih je to še toliko bolj pomembno.
 
slika 3
Direktorica in ustanoviteljica Doroteja Volovec je poudarila pomembnost zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin in tudi izvajanja podpornih programov, kot je Socialna aktivacija v Posavju, ki skrbi za približevanje trgu dela ranljivim skupinam, še pred zaposlitvijo in pripravo na le-to.

Ključnega pomena pri uspehu je sodelovanje s partnerskimi organizacijami, kot je podjetje Grieshaber Logistika d.o.o., brez katerih bi težko omogočili delo invalidom in ostalim ranljivim osebam. Ključno je tudi ozaveščanje delodajalcev in izobraževanje delavcev o pomembnosti dobrega in zdravega delovnega okolja ter ustvarjanja pogojev za podaljševanje delovne aktivnosti.

Vir: Lumia
« Nazaj na seznam