Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Zaključili Športofešto s predstavitvami športnih programov

Objavljeno: Torek, 14.09.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSC_0305
V organizaciji Športne zveze Krško so se dopoldne pri OŠ Jurija Dalmatina Krško s 5. festivalom športa – Športofešto z mini olimpijado zaključile predstavitve športnih programov oz. teden predstavitev športov v občini Krško.

Aktivnosti, ki jih Športna zveza Krško izvaja v sodelovanju s športnimi organizacijami iz občine Krško, lokalnimi šolami ter Občino Krško, potekajo od leta 2015, ko je Evropska komisija začela s projektom Evropski teden športa. Športna zveza z zanimivimi predstavitvami skrbi za aktivno vključevanje udeležencev v programe športa. S pestro ponudbo programov športnih društev želijo pritegniti ne samo osnovnošolsko mladino, ki jim je ta dogodek v veliki meri namenjen, temveč tudi ostalo populacijo.
DSC_0332

Sledile so predstavitve športnih klubov in društev, med njimi Atletske šole HOP2 ...Zaključek aktivnih predstavitev po šolah je predstavljal 5. festival športa Športofešta z Mini olimpijado 2021 - otvoritev z olimpijsko slovesnostjo, ki jo je skupaj s šahistko Pio Marie Ružič izvedel Rok Guna iz Olimpijskega komiteja Slovenije. Olimpijsko zaprisego je prebrala Nika Šeler, baklo pa je nosil Matej Koritnik. Otroke so nagovorili predsednik ŠZ Krško Luka Šebek, predstavnica Občine Krško Romana Pečnik in ravnateljica Valentina Gerjevič, ki je prireditev tudi uradno odprla.
DSC_0338

... in Kluba borilnih veščin Dren.

Na festivalu niso manjkali tudi drugi športniki in trenerji - vodje športnih programov, ki skrbijo za strokovnost izvajanja športnih vadb. Vsako leto se predstavitvam pridruži kakšna nova športna organizacija, letos so sodelovali: Atletska šola HOP2Odbojkarski klub Krško, Klub tajskega boksa Krško, Spidvej klub Sven Cerjak v sodelovanju z AMD Krško, Plesni klub Lukec, Kajak kanu klub Krško, Klub borilnih veščin Dren, Šahovski klub Triglav Krško, Odbojkarsko društvo Brestanica, Posavski alpinistični klub, Društvo razcvet tišine, Rokometni klub Krško, Nippon, Košarkarski klub Krško, Glasbena šola Krško - Sodobni ples in Plesno društvo Imani.

Predstavitve 19 športov so izvedli za učence od 1. do 5. razreda na OŠ Brestanica, OŠ Raka in OŠ Krško ter za učence prve triade na OŠ Leskovec pri Krškem. Otrokom 4. in 5. razreda na OŠ Krško so se pridružili še šolarji OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško. Skupaj se je predstavitev udeležilo več kot 1000 aktivnih udeležencev. Nagrada za otroke, ki so aktivno sodelovali na predstavitvah, so bile bandane, pisane rutke, ki so jih priskrbeli v sodelovanju z Občino Krško. Vsak šolar v občini Krško od 1. do 5. razreda je prejel brošuro s prijavnicami v športne programe.

S »Športofešto z Mini olimpijado« so obeležili kar dve pobudi Evropske komisije - Teden športa in Teden mobilnosti in skupaj opozorili na pomen gibanja in uporabe prijazne in varčne mobilnosti v lokalnem okolju.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»