Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

1. air badminton turnir v Globokem

Objavljeno: Ponedeljek, 20.09.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20210918_182307
Kljub napovedanemu slabemu vremenu in odpovedi kar nekaj tekmovalcev je Badminton klub Pišece v soboto, 18. 9. 2021, v Globokem izpeljal prvi air badminton Slovenia international turnir, ki naj bi po besedah predsednika sekcije za promocijo air badmintona pri Badmintonski zvezi Slovenije v naslednjem letu dobil tudi uradni koledar prireditev po celotni Evropi. Turnir je bil v sklopu "Brežiškega športnega vikenda" in "Slovenija igra badminton".

Svetovna badmintonska zveza je za razvoj žogice in promocijo namenila veliko sredstev za popestritev in popularizacijo badmintona tudi zunaj na mivki ali v raznih središčih mest ali mestnih jedrih. Prvo pravo promocijo so izvedli že poleti na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, v soboto pa prvi pravi turnir.
20210918_141037

Organizator je turnir iz jutranjih ur prestavil na popoldanske prav zaradi vremena in ta odločitev je bila pravilna. saj se je zbralo kar veliko parov in tudi gledalcev. Organizator je tudi poskrbel, da so se vsi držali pravil in pogojev NIJZ-ja. Ker pa je bilo prvenstvo tekmovalnega pomena, naj omenimo tudi zmagovalce prvenstva. Svojo prvo zmago je slavil dvojec Danijel Tkalec - Tadej Zupančič, ki je v finalu premagal dvojico Hotko - Škof, tretje mesto pa je osvojil tekmovalni par Mijatovič - Ogorevc. V večini igralci, ki so bili na turnirju, sicer redno trenirajo badminton v svojih klubih.

S strani kluba so še obvestili, da bodo v ponedeljek in torek vsi njihovi vadeči prišli na trening ali s kolesom ali peš v znak in podporo akciji Evropski teden mobilnosti, ki ga organizirajo že tretje leto. Za četrtek pa v športni dvorani OŠ Maksa Pleteršnika Pišece pripravljajo prav poseben športni dan v znak podpori slovenskemu športnemu prazniku.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam