Časopis za pokrajino Posavje
21.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

10. junija se pod okriljem BK Pišece začenja aktivni mesec športa

Objavljeno: Ponedeljek, 05.06.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
bk-pisece-tiskovna-konferenca (9)

Z leve: Jan Hotko, Tadej Škof in Mihael Škof Vrabec

V Badminton klubu Pišece so se letos odločili da bodo en mesec v domačem kraju, občini pa tudi izven meja v pobratenih klubih posvetili športu. Že prihajajočo soboto, 10. junija, začenjajo z mednarodnim Aktivnim mesecem športa, kot so ga poimenovali.

Že na uvodu bodo to soboto v športni dvorani v Pišecah organizirali mednarodni članski in otroški badmintonski turnir dvojic, pred dvorano bodo zbirali sredstva za bolnega dečka Tima iz Ljubljane, potekal bo namreč dobrodelni turnir v prstometu, igri, podobni balinanju. 14. junija bodo v pišeški športni dvorani opravljali meritve SLO fit za vse Pišečane pa tudi brežiške občane. »Vemo, da je koronski čas zelo vplival na nas, predvsem mladi in otroci so izgubili voljo do druženja, športa. Opažam vse več upadanja aktivnosti tekmovalcev, kar lahko na dolgi rok pomeni tudi propad športne discipline. Tega si seveda ne želimo, ampak je naša želja predvsem, da se otroci skozi igro družijo, potem pa pride tudi kak resen rezultat oz. ukvarjanje s športom. Za meritve smo se odločili, da pokažemo, v kakšni kondiciji so ljudje, upam, da bo zadovoljiv odziv,« je ob tem na petkovi tiskovni konferenci dejal predsednik BK Pišece Tadej Škof. 21. junija bodo izpeljali t. i. pohod prijateljstva na najvišji vrh občine Brežice, Veliki Špiček. Naslednji večji projekt, ki jih čaka – Kolesarim, da pomagam –, je tridnevno kolesarjenje v dolžini 500 kilometrov iz Brežic do hrvaškega otoka Murter.
bk-pisece-tiskovna-konferenca (7)

Predsednik BK Pišece in trener Tadej Škof

»Naši člani bodo kolesarili za dober namen in zbirali sredstva za nakup športne opreme za naše mlade, nadobudne badmintoniste v klubu,« je opisal. Na prvi julijski dan bo na Murterju že sedmo leto edini otoški mednarodni turnir v badmintonu na Hrvaškem v sodelovanju s tamkajšnjo občino in turistično zvezo, na omenjenem otoku so doslej organizirali že nekaj t. i. slovenskih večerov, v okviru katerih predstavljajo našo državo, občino in kraj.

Zaključek aktivnega meseca športa s kolesarskim maratonom iz Pišec do Kumrovca in nazaj

Med 3. in 7. julijem bo v Pišecah teden badmintona, katerega glavni namen bo druženje in tudi spoznavanje drugih športov, v tem tednu (4. 7.) bo potekala tudi celodnevna otroška mini olimpijada s približno 200 udeleženci. 5. julij je svetovni dan badmintona, ki ga bodo proslavili pred Športno dvorano Brežice in se celo v živo javili med svetovnim kongresom badmintona na Gvadelupu. Za zaključek aktivnega meseca športa bo 8. julija potekal 16. kolesarski maraton Pišece–Kumrovec–Pišece z zaključno prireditvijo. Škof je še dejal, da bodo organizirali še poletne kampe za otroke, pripravljajo pa tudi nekaj manjših projektov predvsem za šole, testiranje SLO fit po drugih KS itd. Nekaj dogodkov bodo izvedli tudi še v letošnjem Brežiškem oktobru.

S Škofom sta bila tudi dva perspektivna pišeška badmintonista, Jan Hotko in Mihael Škof Vrabec. Prvi je dvakratni državni prvak do 11 let in se na turnirjih redno uvršča med najboljše tri, drugi pa je do zdaj tudi že dosegel nekaj stopničk in vidnih uvrstitev na močnih turnirjih. Povedala sta, da badminton trenirata štirikrat na teden po največ dve uri bodisi pod vodstvom klubskega trenerja, največkrat Tadeja Škofa, bodisi zunanje strokovne sodelavke Renate Horvat iz Zagreba. Pri tem je Škof izpostavil problem pomanjkanja strokovnega kadra, saj ni dovolj trenerjev, ki bi mlade učili prvin tega športa, po njegovem je vedno manj tudi prostovoljstva v klubih.

S tekmovalnega vidika mlade badmintoniste v nadaljevanju leta konec avgusta čakajo priprave najprej doma v Pišecah in nato še na Ravnah na Koroškem, septembra pa večja mednarodna turnirja na Mirni in v Zagrebu, visoke cilje imajo ponovno tudi na državnih prvenstvih, predvsem 12-letni Hotko, ki bo po novem nastopal v kategoriji do 13 let.

Korona jim je prinesla tudi pozitivne učinke

BK Pišece se je v času epidemije in takoj po njej članstvo dvignilo za 100 %, je še poudaril Škof in dodal, da so s privolitvijo krovne zveze tudi v koronskem času, ko so bile najbolj stroge omejitve, lahko normalno trenirali in ravno to je bil razlog, da so v svoje vrste pridobili toliko novih članov. V pišeškem klubu je trenutno 20 otrok, ki redno igrajo v ligah in na tekmovanjih, 25 pa je starejših članov, ki so najbolj aktivni, se udeležujejo tekmovanj in jih je mogoče najti tudi na točkovnih lestvicah. Kot je še navedel Škof, jim pri organizaciji športnih tekmovanj in najema dvorane Občina Brežice vedno priskoči na pomoč s kritjem večine stroškov in »če ne bi bilo te pomoči, bi s težavo izpeljevali vse naše aktivnosti, saj ni nekih večjih sponzorjev, ki bi podpirali lokalno zgodbo«. Zanesejo se lahko tudi na pomoč KS Pišece, ZPTM Brežice z mladinskim centrom in nekaj manjših lokalnih sponzorjev.

Za časovnico in podrobnejše informacije dogajanja v aktivnem mesecu športa spremljajte objave BK Pišece na družabnih omrežjih, skoraj vsi dogodki in prireditve so brezplačni.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»