Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

2. tekma pokalnega prvenstva SZPS 2024 v praktičnem streljanju

Objavljeno: Četrtek, 20.06.2024    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Tekma PP SZPS 2024 - CPS Krsko Zakov 07

S tekme

Pokalno prvenstvo SZPS 2024 v praktičnem streljanju s pištolo je 15. 6. gostilo posavsko strelišče Zakov. Organizator, Klub CPS Krško, je pripravil osem strelsko dovršenih dinamičnih prog, na katerih se je skupaj pomerilo 111 strelcev iz celotne Slovenije, Hrvaške in Litve.

Tekma PP SZPS 2024 - CPS Krsko Zakov 13
V sodelovanju s slovensko Zvezo za praktično streljanje so člani kluba CPS Krško pripravili in uredili strelišče ter ga z vgradnjo mobilnega WiFi omrežja dvignili na nov digitalni nivo, ki omogoča sprotno spremljanje razvoja tekme in takojšnje objavljanje rezultatov. Z novo pridobitvijo se postavlja osnova modernega strelišča, ki bo v prihodnje omogočala boljši nadzor in varnost na strelišču.

Tekmovalci kluba CPS Krško so izkoristili prednost domačega strelišča. Jože Kodrič je osvojil skupno 1. mesto v diviziji open in 1. mesto v kategoriji seniorjev. Miran Jazbinšek je osvojil skupno 3. mesto v diviziji produkcija z optiko in 2. mesto v kategoriji seniorjev. Martin Postružnik je osvojil skupno 3. mesto v diviziji standard, kjer je klubski rezultat dopolnil Andrej Lekše s 6. mestom, Franc Kolarič pa je v diviziji produkcija osvojil 2. mesto med super seniorji. Odlične rezultate so nanizali tudi ostali tekmovalci v svojih klasah, med katerimi izstopajo: Andrej Lekše (4. mesto v diviziji standard klasa A), Martin Postružnik (1. mesto v diviziji standard klasa A) in Rok Bizjak (7. mesto v diviziji produkcije klasa B).

Tekma PP SZPS 2024 - CPS Krsko Zakov 22
Priznanja najboljšim tekmovalcem sta podelila župan Mestne Občine Krško Janez Kerin in predsednik zveze SZPS Jurij Štupar. Med drugim je potrebno izpostaviti, da je na tekmi sodelovalo pet tekmovalk in štirje tekmovalci v kategoriji junior (tekmovalci mlajši od 18 let). Za slednje gre posebna zahvala SD Tržič, ki aktivno sodeluje z zvezo pri uvajanju mladih tekmovalcev v športno disciplino praktičnega strelstva.

Klub CPS Krško se ob zgledni izvedbi zahvaljuje svojim aktivnim članom za trdno podporo in vloženo delo, ki je potrebno za uspešno izvedbo tovrstnih dogodkov, sodnikom in tekmovalcem, ki so se varno spopadli s strelskimi progami, sponzorjem ter Mestni Občini Krško, ki s svojo dejavnostjo omogoča razvoj tovrstne športne discipline v Posavju.

Vir in foto: CPS Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte