Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

22. športne igre veteranov Posavja

Objavljeno: Sreda, 24.05.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSC_4421
V soboto, 20. maja, je bila Vojašnica Jerneja Molana Cerklje ob Krki prizorišče 22. veteranskih športnih iger, ki jo je organiziralo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Krško. Poleg krškega združenja so se iger udeležili še OZVVS Brežice, OZVVS Sevnica in Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever Posavje. Udeleženci, prijavljenih je bilo več kot 120 tekmovalcev, so se merili v štirih disciplinah, in sicer v šahu, pikadu, streljanju z zračno puško serijske izdelave in metanju šolske bombe v cilj.

V uvodnem delu je v imenu organizatorja OZVVS Krško udeležence pozdravil predsednik Božo Kosalec, ki je razložil tudi vsa potrebna športna navodila, v nadaljevanju pa so udeležence nagovorili še predsedniki Pokrajinskega odbora ZVVS Posavje Anton Supančič, OZVVS Brežice Darko Udovič, OZVVS Sevnica Franc Golob, podpredsednik PVD Sever Posavje Vlado Bezjak in v imenu gostitelja vojašnice podpolkovnik Aleš Zajc, ki je udeležence povabil tudi k ogledu bogate spominske sobe v vojašnici. Nagovore je zaključil župan Mestne občine Krško Janez Kerin, ki je udeležencem zaželel veliko športnih uspehov in prijetno druženje.
Resized_20230520_125838.

Tekmovanja so potekala v športnem duhu, v večini disciplin so bili rezultati zelo tesni. V metanju ročne bombe v cilj je 1. mesto osvojila ekipa OZVVS Sevnica, 2. mesto OZVVS Krško1 in 3. mesto ekipa OZVVS Brežice. V pikadu je 1. mesto osvojila ekipa OZVVS Brežice, 2. mesto OZVVS Krško1 in 3. mesto ekipa OZVVS Sevnica. V šahu je 1. mesto osvojila ekipa OZVVS Krško, 2. mesto OZVVS Sevnica in 3. mesto ekipa PVD Sever Posavje. V streljanju z zračno puško je 1. mesto osvojila OZVVS Sevnica, 2. mesto OZVVS Krško1 in 3. mesto ekipa OZVVS Brežice1. Pokale in medalje so vsem dobitnikom podeljevali predsedniki veteranskih organizacij, skupnemu zmagovalcu in s tem tudi dobitniku prehodnega pokala OZVVS Sevnici pa je zasluženo priznanje podelil predstavnik gostitelja/vojašnice podpolkovnik Aleš Zajc. Po zaključku ekipnih tekmovanj je potekalo še predsedniško metanje ročne bombe v cilj, kjer se je najbolje odrezal podpredsednik OZVVS Brežice Jože Butkovec.

Po tekmovalnem delu je sledilo še družabno srečanje z vojaško malico, ki so jo pripravili v kuhinji vojašnice, in načrtovanje naslednjega srečanja, ki ga bo gostilo OZVVS Sevnica.

Vir: OZVVS Krško
« Nazaj na seznam
»