Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

49. plavalno tekmovanje za Pokal Krškega

Objavljeno: Ponedeljek, 20.07.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Pokal Krško 2020 Skupinska

Tekmovalci domačega PK Celulozar

Minulo soboto je Plavalni klub Celulozar Krško na olimpijskem bazenu v Brestanici organiziral že 49. tekmovanje za "Pokal Krškega" zapovrstjo, ki šteje tudi v sklop tekmovanj Razvojnega pokala Slovenije. Na tekmovanju, ki je zaradi razmer potekalo po posebnem protokolu in brez gledalcev, se je zbralo skoraj 350 plavalcev iz 20 slovenskih klubov, ki so prikazali lepe boje v vodi in kljub pomanjkanju treningov dosegali dobre rezultate. Žal zaradi omejitev v sklopu prireditve nismo uspeli primerno obeležiti častitljive 65. obletnice kluba, ki bo počakala na primernejši čas.

Pokal Krko 2020 Maša in Matija

V seštevku točk sta pokal kot najboljša domača plavalca osvojila Maša Vasiljevič in Matija Osetič.

Tekmovanja, ki ga je odprl župan občine Krško mag. Miran Stanko, se je udeležilo tudi 20 domačih fantov in deklet, ki so v veliki večini nastopov dosegli najboljše osebne čase, posebej pa velja omeniti Emo Menoni, ki je med mlajšimi deklicami zmagala na 200 m hrbtno, ob tem pa bila še 4. na 50 prsno in 6. na 100 prosto. Med najboljših osem sta priplavala še Luka Ferenčak (6. na 400 prosto) in Matija Osetič (8. na 400 prosto / starejši dečki), pohvale pa si za borbene nastope zaslužijo prav vsi člani krške ekipe. V seštevku točk sta pokal kot najboljša domača plavalca osvojila Maša Vasiljevič in Matija Osetič.

Posebna pohvala in zahvala pa gre vsem, večinoma so to starši plavalcev, ki so v tem posebnem času pomagali pri organizaciji prireditve, ki je bila zaradi varnostnih in zdravstvenih zahtev NIJZ letos izjemno zahtevna. Vseeno je potekala tekoče in v športnem duhu, zmotila je ni niti nevihta v popoldanskem delu. Prihodnje leto bo "Pokal Krško" že 50. po vrsti in potrudili se bomo, da ga pripravimo jubileju primerno.

Vir: PK Celulozar
« Nazaj na seznam