Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

50. krški plavalni miting brez gledalcev, a v borbenem duhu

Objavljeno: Ponedeljek, 21.06.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
20210619_094819

Krški Celulozarji

Minulo soboto je Plavalni klub Celulozar Krško na brestaniškem bazenu izvedel jubilejno, že 50. plavalno tekmovanje za Pokal Krškega. Kot je povedal predsednik kluba Erazem Šribar, se ga je udeležilo sicer manj plavalk in plavalcev kot v preteklih letih na račun plavalnega tekmovanja, ki so ga v istem dnevu organizirali tudi v Plavalnem klubu Fužinar z Raven na Koroškem, kljub temu pa je v vodo skočilo in odplavalo posamezne discipline okoli 200 tekmovalcev iz vse Slovenije.

50. plavalno tekmovanje za pokal Krsko (8)

Erazem Šribar in Peter Planinc

Mlade tekmovalke in tekmovalce - gre za tekmovanje v kategorijah dečkov, rojenih od leta 2000 do leta 2005 ter mlajših, in plavalk, rojenih od leta 2002 do 2005 ter mlajših - je v uvodu poleg predsednika Šribarja pozdravil v imenu Občine Krško tudi vodja Oddelka za družbene dejavnosti Peter Planinc, saj se vsako leto tradicionalno plavalno tekmovanje zvrsti kot ena izmed športnih prireditev v sklopu praznika občine Krško.

Tekmovanje je sicer potekalo brez prisotnosti gledalcev, kljub temu pa je nekaj staršev spodbujalo svoje otroke izza ograje bazenskega kompleksa. Ne glede na to in tudi spričo dejstva, da so bili tudi treningi v času epidemije okrnjeni ali so se izvajali pod posebnimi režimi in da ni bilo organiziranih tekmovanj, na katerih bi lahko plavalci preverili svoje napredke, pa so se vsi sodelujoči pognali v svoje proge z veliko športnega in borbenega duha. Med njimi tudi 31 krških Celulozarjev, ki so osvojili štiri odličja in zabeležili vrsto odličnih uvrstitev. Najuspešnejša sta bila Tin Babič z osvojenima 1. mestom na 50 m hrbtno in 2. mestom na 50 m prsno ter Ema Menoni, ki je zmagala na 100 m hrbtno in osvojila bron v disciplini 100 m prsno.

Pokal Krško 2021 Ema in Tin

Najuspešnejša krška tekmovalca Tin in Ema

Uvrstitve med deseterico so v svojih kategorijah zabeležili še Ana Menoni, Sara Dobnik, Tara Božović, Svit Lenartič, Luka Ferenčak, Anej Jurčič in Nejc Kranjc, z odplavanimi osebnimi rekordi pa Lovro Kožar, Matija Strgar Kunej, Filip Lajkovič, Jakob Petrič in Kaja Krušič. Posebno nagrado za najboljša domača tekmovalca v seštevku FINA točk sta letos osvojila Ema Menoni in Luka Ferenčak. Spodbude in čestitke pa si je prislužilo še pet Celulozarjev, ki jim je bilo po začetku treniranja plavanja tokratno tekmovanje prvi tekmovalni preizkus, in sicer Nal Bajc, Luka Draganja, Jakob in Krištof Račič ter Peter Špiler.

B. M., foto: B. M. in PK Celulozar
« Nazaj na seznam