Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

800 plesalcev Lukca zaplesalo na treh novoletnih produkcijah

Objavljeno: Ponedeljek, 23.12.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
pk_lukec_novoletne_produkcije (41)
Plesalci plesnega kluba Lukec so v zadnjem tednu pred novoletnimi počitnicami s tremi novoletnimi produkcijami kronali še eno uspešno leto, v katerem so ponovno osvojili ogromno vrhunskih uvrstitev ter pobrali cel kup zmag na domačih in tujih plesnih tekmovanjih in festivalih.

Kot že tradicionalno so uspešno plesno leto zaključili na treh novoletnih produkcijah v Brežicah, Sevnici in Krškem, kjer je letos zaplesalo okoli 800 plesalcev iz Posavja. Novoletna predstava je letos nosila naslov "Bodi zvezda" in prva se je odvila v nedeljo, 15.12. v Športni dvorani Sevnica, kjer je nastopilo okoli 210 plesalcev iz VVZ Krmelj in Studenec ter plesalci iz OŠ Krmelj, Tržišče, Boštanj, Studenec in Sevnica. Predstavili so se tudi plesalci, ki obiskujejo klubske programe, ki že peto leto potekajo v Studiu Vitaja v Sevnici. Kako smo plesali v Sevnici, si lahko ogledate v kratkem videu v spremljavi himne PK Lukec: https://youtu.be/sSG7P3pV80s.
pk_lukec_novoletne_produkcije (16)

V ponedeljek, 16. 12., so se predstavili plesalci iz občine Brežice in Bistrica ob Sotli, in sicer v Športni dvorani Gimanzije Brežice, kjer je nastopilo okoli 170 plesalcev iz klubskih programov ter VVZ in OŠ Globoko, Bizeljsko, Cerklje ob Krki ter Bistrica ob Sotli. Kako smo plesali v Brežicah, si lahko ogledate v kratkem videu v spremljavi himne PK Lukec: https://youtu.be/QMwvj3PtedM.

pk_lukec_novoletne_produkcije (3)
Osrednja in največja predstava pa je tradicionalno potekala v Krškem. Športna dvorana Srednje šole Krško je v sredo, 18. 12., pokala po šivih. Publiko je s svojimi nastopi v dveh delih razvajalo prek 420 nastopajočih. V prvem delu predstave so nastopili plesalci, ki obiskujejo plesni krožek na OŠ Krško, Senovo, Koprivnica, Raka, Podbočje in Kostanjevica na Krki. V drugem delu predstave pa so zaplesali vsi člani kluba, ki obiskujejo redne klubske programe v Krškem, od najmlajših iz plesnega vrtca do rekreativnih plesalcev ter seveda vseh vrhunskih tekmovalcev. Kako smo plesali v Krškem, pa si lahko pogledate tukaj: https://youtu.be/on-9f-6LXRc. Vse tri predstave je povezovala Špela Švab, ki je skupaj z Jano Ferlin poskrbela tudi za scenarij predstave. 

Ob koncu se je športni direktor kluba Dušan Vodlan najprej zahvalil vsem mentorjem, ki so pridno skrbeli za napredek mladih plesalcev, in to so: Romana Korber (otroške skupine), Dajana Pungaršek (otroške skupine), Vanesa Krenker (hip hop in jazz), Luka Vodlan (plesni krožek, hip hop in standardni in latinsko ameriški plesi), Elin Mateja Matjašič (orientalski plesi), Vesna Stevanović (orientalski plesi), Dea Micić (plesni krožek in hip hop), Miha Poznič (hip hop) in Sebastijan Vodlan (plesni krožek, step in standardni in latinsko ameriški plesi).

Sledila je podelitev priznanj za 5-letno aktivno delovanje v društvu, ki so ga letos prejeli: Gašper Mikulanc, Lara Krulec, Naomi Urbanč, Mia Pirc, Nija Milanovič, Hana Podgoršek, Žana Colarič, Mojca Tabor, Brigita Andlovic in Irena Vrhovšek.

Za 10-letno aktivno delovanje v društvu so bronasto plaketo prejeli: Patricija Gregorič, Taja Mikulanc, Zala Popijač, Lena Škoda in Špela Švab. Klub vsako leto podeli tudi plakete za tekmovalne dosežke in v letošnjem letu so BRONASTO PLAKETO za izjemne tekmovalne dosežke v letu 2019 prejeli: 
  • Žana Colarič za osvojeno 5. mesto na WADF svetovnem prvenstvu v modernu v Liberecu na Češkem,
  • Eva Krošelj, Gabriela Sirovica, Nina Škoberne, Maja Koretič Urbanč, Ana Škoberne in Kaja Popelar za osvojeno 4. mesto na IDO svetovnem prvenstvu v street showu v Dečinu na Češkem
  • Karin Drenik, Mojca Tabor, Ksenija Vintar, Romana Krstić, Irena Vrhovšek, Martina Grmšek in Mateja Kuntarič za osvojeno 3. mesto na svetovnem prvenstvu v hip hopu v Kielcah na Poljskem.
S tem se je zaključilo še eno uspešno leto. Pred plesalci nadaljevalnih in tekmovalnih skupin je še festival v Zagrebu, nato pa krajše zaslužene počitnice. Po novem letu pa novim zmagam naproti.

Vir: PK Lukec
Foto: Ajda Zorko
« Nazaj na seznam