Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

9. badmintonski turnir bratstva in enotnosti v Brežicah

Objavljeno: Ponedeljek, 14.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20210612_164133

Toni Hotko je skupaj z Josipo Krtić Bečaj zmagal v kategoriji mešane dvojice A ...

V soboto, 12. 6. 2021, je v športni dvorani Gimnazije Brežice potekal prvi badmintonski turnir v Sloveniji v tem letu po koronskem času. 9. turnir bratstva in enotnosti je bil sicer promocijski oziroma odprtega tipa, a kljub temu se je turnirja udeležilo veliko število igralcev iz 15 klubov BiH, Hrvaške in Slovenije. V dveh kakovostnih kategorijah so se pomerili tekmovalci A in malo slabši tekmovalci B v vseh petih disciplinah. Nekaj vrhunskih rezultatov so dosegli tudi posavski badmintonski igralci, izstopa predvsem Toni Hotko, član BK Pišece, ki je slavil tako v moških kot tudi mešanih dvojicah, v kategoriji moški posamezno pa je zaradi utrujenosti tekme moral predati.

20210612_162801

... in z Marjanom Vugrincem pri moških dvojicah A

Rezultati najboljših oziroma zmagovalcev turnirja po kategorijah in uvrstitev najboljših posavskih igralcev si lahko ogledate spodaj:
  • moški posamezno A: 1. mesto Peter Skubic (BK BIT), 2. Simon Božič (BK Brežice)
  • moški posamezno B: 1. mesto Samo Rubin (BK Bit Ljubljana), 3. Gregor Božič (BK Brežice)
  • dekleta posamezno A: 1. mesto Josipa Krtić Bečaj (BK Flex Zagreb)
  • moške dvojice A: 1. mesto Toni Hotko / Marjan Vugrinec (oba BK Pišece), 5. Luka Stjelja / Simon Božič (oba BK Brežice)
  • moške dvojice B: 1. mesto Matjaž Kern (BK Brki Izola) / Andraž Tinta (BK Bit Ljubljana), 9. mesto Aljaž Ogorevc / Liam Toni Šironjič (BK Pišece)
  • dekleta dvojice A: 1. mesto Josipa Krtić Bečaj (BK Flex Zagreb) / Tanja Papler (BK Bit Ljubljana)
  • dekleta dvojice B: 1. mesto Goga Seničić Hanžek (BK Brežice) / Tamara Vuglek (BK Concordia Zagreb)
  • mešane dvojice A: 1. mesto Toni Hotko (BK Pišece) / Josipa Krtić Bečaj (BK Flex Zagreb)
  • mešane dvojice B: 1. mesto Jure Roblek (BK Komenda) / Snežana Zupin (BK Mengeš), 5. mesto Luka Stjelja / Goga Seničić Hanžek (BK Brežice)
Da so igralke in igralci željni turnirja in druženja, so si enotni vsi igralci, zato z nestrpnostjo čakajo naslednji turnir, ki bo 26. 6. 2021 na Murterju, kjer je organizator tudi ekipa BK Pišece skupaj s Turistično zvezo Murter. Sobotni turnir je bila prva prireditev v sklopu praznovanj BK Pišece ob 20-letnici delovanja.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam