Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Aktiven badmintonski vikend za BK Pišece

Objavljeno: Ponedeljek, 12.09.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20220911_121200

2. air badminton turnir na mivki v Globokem

V vikendu, ki je za nami, so bili člani Badminton kluba Pišece zelo aktivni. V soboto je v Zgornji Kungoti potekal 2. letošnji AB BZS turnir za slovensko jakostno lestvico. Na turnirju je od pišeških igralcev nastopil zgolj Gregor Božič, ki je osvojil odlično 5. mesto na B-turnirju in se s tem vrnil med najboljših 50 v Sloveniji na jakostni lestvici. Toni Hotko in Tadej Škof sta bila odsotna zaradi poroke dveh klubskih igralcev. Matija Hranilović in Petra Oreč, sedaj Hranilović, sta prav v soboto dahnila usodni da. Oba že več let branita barve BK Pišece in na to sta zelo ponosna. Člani BK Pišece so bili aktivni tudi v Dobovi, kjer so v soboto potekale igre zaposlenih in na katerih so se zaposleni prvič pomerili tudi v igranju badmintona.

V nedeljo je na mivki v Globokem potekal 2. air badminton turnir, na katerem je nastopilo lepo število igralk in igralcev, žal v večini iz Posavja in sosednje Hrvaške. Tekmovali so zgolj v igri posameznikov, v kateri je zmagal Bojan Hotko

20220910_120016
Da so člani BK Pišece zelo aktivni na vseh področjih, je dejstvo, saj imajo v planu kar nekaj aktivnosti, ki bi jih radi izpeljali do konca leta 2022. Zelo aktivno so se vključili v projekt "Slovenija igra badminton", ki poteka meseca septembra po celotni Sloveniji. Aktivnosti v času Evropskega tedna mobilnosti tudi ne bo manjkalo. Prav tako v petek, 23. 9. 2022, ko je praznik slovenskega športa, pripravljajo kopico aktivnosti tako v dvorani kot izven nje. V soboto, 24. 9. 2022, lepo vabijo na 2. težavnostni kolesarski vzpon do najvišje asfaltirane točke v brežiški občini s štartom ob 9. uri izpred picerije Petrišič v Pišecah. Več prireditev pa pripravljajo tudi v mesecu oktobru v počastitev praznika občine Brežice, začenši z brezlačno vadbo za starejše občanke in občane, ter pohodi na najvišji vrh občine Veliki Špiček. Osrednjo prireditev "Praznuj z nami" bodo organizirali v soboto, 15. 10. 2022, v Pišecah, na kateri bodo ljubitelji badmintona čez cel dan lahko videli najboljše mlade igralke in igralce iz Slovenije in Hrvaške, potekale bodo prav posebne igre brez meja med društvi celotne regije, za zaključek dneva pa še večerna zabava, na kateri ne bo manjkalo veliko smeha in žive glasbe.

Za konec aktivnosti v letu 2022 pa so v pišeškem klubu od Badmintonske zveze Slovenije prejeli organizacijo finalnega dneva slovenske badmintonske lige, ki bo v soboto, 12. 11. 2022, v Brežicah in pripravljajo prav poseben zaključek. Večina prireditev poteka v sklopu praznovanj ob 20-letnem uspešnem delovanju kluba, ki potekajo čez celo leto.

Moto majhnega kluba z velikim srcem do športa pa ostaja "preprosto najboljši", na kar so zelo ponosni.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte