Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Aleksu in Izaku zmaga v 1. krogu slovenske boksarske lige

Objavljeno: Ponedeljek, 19.02.2024    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20240217_131431
Po uspešnem nastopu taekwondoistov pretekli vikend v Zagrebu vas z veseljem obveščamo o uspehu naših boksarjev na 1. krogu slovenske boksarske lige, ki se je v soboto, 17. 2. 2024, pod okriljem Boksarske zveze Slovenije odvijala v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru, ki so se je udeležili trije naši boksarji (Izak Razpotnik, Aleks Vaš in Luka Vanič).

Izak Razpotnik je nastopil v kategoriji kadetov do 52 kg, kjer se je v svojem debitantskem boksarskem nastopu pomeril s Tianom Stanto iz Boks kluba Đuli in zabeležil svojo prvo boksarsko zmago s sodniško odločitvijo 2:1. Izak je izjemno predan boksu in njegov vsakodnevni trud je že na začetku njegove športne poti rodil sadove in ponosno bomo spremljali njegov nadaljnji razvoj.
Screenshot_20240217_160701_Instagram

Aleks Vaš se je pomeril v kategoriji kadetov do 57 kg, kjer se je soočil s precej izkušenejšim nasprotnikom (Maik Stojnić iz BK Velenje), pokazal velik napredek in že v uvodnih sekundah poslal nasprotnika na štetje. V vseh treh rundah je bil dominantnejši, dosledno upošteval taktična navodila in zrelo ves čas kontroliral potek dvoboja. Z zmago s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 je dosegel že svojo peto boksarsko zmago in na domačih tleh ostaja še neporažen.

Luka Vanič je svoj boksarski krst v kategoriji do 70 kg začel zelo agresivno in obetavno ter bil v prvi rundi boljši nasprotnik, žal pa mu je za nadaljevanje v visokem tempu borbe zmanjkalo moči in je moral Kristjanu Brumcu iz BK Slovenska Bistrica priznati premoč.

Vsem trem fantom izrekamo iskrene čestitke za veliko srce, ponosni smo nanje in veselimo se nadaljnjega razvoja olimpijskega boksa v Posavju.

Vsem našim podpornikom se zahvaljujemo za pomoč pri zagotavljanju kritja stroškov športnega razvoja naših mladih upov.

Vir: Fight club Shony
« Nazaj na seznam