Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Aleksu Švelcu iz Ippona Sevnica evropska fair play nagrada 2022

Objavljeno: Torek, 15.11.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Aleks Svelc, EFPM, Rim, 3.11.2022_1

Od leve proti desni: Philippe Housiaux, predsednik EFPM; Aleks Švelc, Ippon Sevnica; Miro Cerar, predstavnik OKS; Robert Perc, član IO (EFPM)

4. novembra je Evropsko fair play gibanje (EFPM) pod pokroviteljstvom evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in v sodelovanju z Olimpijskem komitejem Italije (CONI) v Rimu podelilo evropske fair play nagrade.

Med enajstimi kategorijami nagrad EFPM »Fair Play Flame« Award za športnice in športnike do 18. let, je 14-letni Aleks Švelc iz Društva borilnih veščin IPPON SEVNICA prejel nagrado za pozitivni prispevek družbi ali okolju zaradi fair play poteze na tekmovanju.

Mednarodna žirija priznanih in uglednih osebnosti je Aleksu med več predlogi priznanje podelila zaradi športne poteze na tekmovanju slovenskega pokala v ju-jitsu za kadete in mladince v Sevnici 7. maja 2022. Na tekmovanju v športnih borbah v JU JITSU je nasprotniku spodrsnilo in je padel. Aleks prednosti za pridobitev pomembne točke v finalni borbi z nadaljevanjem akcije ni izkoristil, ampak mu je ponudil roko, da je vstal in sta lahko nadaljevala borbo z enakimi izhodišči. Na koncu je borbo izgubil in posledično osvojil srebrno medaljo.

Vir: Ippon Sevnica
« Nazaj na seznam
»