Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

BK Pišece na dobri poti za uvrstitev v prvo slovensko badmintonsko ligo

Objavljeno: Torek, 06.10.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
received_3314207672003022.
Badminton klub Pišece je vse bližje prvim štirim mestom, ki vodijo v "play-off" za uvrstitev v prvo slovensko badmintonsko ligo, kar bi tako za klub kot tudi posavski badminton pomenilo veliko.

V soboto je članska ekipa v postavi Toni Hotko, Matija Hranilovič, Petra Oreč, Andrea Kralj in Urša Trbežnik, v rezervi pa so David Ilinčič, Dejan Mikuš, Domen Rožman, Gregor Stermecki, Borna Vadelj in Maja Sušin Donevski, premagala tako BK Branik Maribor mladi kot tudi ekipo BK Ljubljana ter tako zavzela prvo mesto na lestvici. Kot pravi trener Tadej Škof, je ekipa s tema dvema zmagama naredila šele prvo stopničko za uvrstitev v prvo slovensko badmintonsko ligo. Prva tekma proti ekipi Ljubljane se je končala s tesnim izidom 3:2 za BK Pišece. Zadnja igra mešanih dvojic Hranilovič - Oreč (BK Pišece) proti Trobec - Jordan (BK Ljubljana) je odločala o zmagi. Ta tekma se je končala z rezultatom 22-20, 19-21, 21-19 za pišeško dvojico, kar je velik rezultat in dokaz, da je bila tekma resnično za "infarkt". Druga tekma proti ekipi BK Branik mladi, ki zasedajo zadnje mesto na lestvici, pa je bila zgolj formalnost. Zadnja dva kroga bosta prvi vikend v mesecu decembru, ko se bo ekipa BK Pišece pomerila z ekipo BK Mladost Lendava za prvo mesto v prvem delu.

V soboto, 20. 12. 2020, pa se bo v Zgornji Kungoti odločalo o enem potniku v prvo slovensko badmintonsko ligo in to je tisti cilj, ki si ga je za letošnjo sezono zadal tako trener prve ekipe kot tudi predsednik kluba Tadej Škof, saj bi si s tem pripravili največje darilo za dvajsetletnico kluba, ki jo bodo praznovali v naslednjem letu.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte