Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brata Močnik uspešna na ptujskem triatlonu

Objavljeno: Četrtek, 16.05.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Matic Jakob Močnik
Matic Močnik in Jakob Močnik sta minulo  nedeljo odlično tekmovala in dosegla odlične rezultate na prvem letošnjem in  že 18.  zaporednem tradicionalnem  triatlonu  na Ptuju,  tekmovanje  je štelo tudi za pokal Slovenije.

Matic je osvojil 3. mesto v absolutni  konkurenci, v svoji kategoriji starejših mladincev je osvojil 2. mesto (s časom 0:56,26), za  drugouvrščenim Janom Škrjancem je zaostal  le 33 sekund, za prvouvrščenim Domnom Dornikom je zaostal le  minuto  in 31 sekund.  Jakob je osvojil 13. mesto v absolutni  konkurenci , v svoji kategoriji mlajših mladincev je osvojil 4. mesto (s časom 1:00, 36). 
Matic Jakob Močnik1
Kljub nekoliko slabšemu vremenu  je na štart šprinta  stopilo  skupaj  60 tekmovalcev  v moški konkurenci in 14 tekmovalk  v ženski konkurenci,  med njimi ni manjkalo trenutno najboljših v slovenskem prostoru v olimpijskih in sprint razdaljah,  saj  triatlon v Ptuju ponuja enkratno  priložnost  za preizkus triatlonske forme na začetku sezone, pred pomembnimi evropskimi tekmovanji pod okriljem svetovne triatlonske organizacije ITU, kjer bosta Matic in  Jakob letos tudi tekmovala in nabirala točke za evropski pokal.         
Matic Jakob Močnik2

   
Izjava Matica: 
Verjel sem vase in vedel, da zmorem in ta nastop je to potrdil in poplačal ves letošnji vložen trud, ob vseh težavah s  tekaškimi poškodbami  in pokazal, da se vračam in sem ponovno na pravi poti, k vrhu. Veselim se naslednjih tekmovanj, že naslednji teden me čaka mednarodni  plavalni miting v Banja luki, kjer odpotujem  skupaj s svojim plavalnim klubom Celulozar ,  nakar  sledi državno prvenstvo  v Akvatlonu na domačem terenu  in sicer v Brestanici.  Prva tekma v sklopu evropskega triatlonskega pokala pa je na sporedu v  začetku julija in sicer v Ohridu.   Čez poletne počitnice  ne bo počitka, saj me v začetku avgusta  čaka  združeno državno prvenstvo v plavanju,  glavne evropske triatlonske tekme pa so na sporedu v septembru.
      
Izjava Jakoba:   Triatlon Ptuj je bil moj prvi preizkus sprint triatlon razdalje 750 metov plavanja, 20 kilometrov kolesa in 5 kilometrov teka, moram priznati,  da je bilo zelo naporno, ker še nisem  vajen teh daljših razdalj tekmovanj , ampak vseeno sem zelo  zadovoljen z nastopom  oziroma 13. mestom v absolutni razvrstitvi in 4. mestom v svoji kategoriji.

B. M.
 
« Nazaj na seznam