Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brestanica open 2020

Objavljeno: Ponedeljek, 07.09.2020    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
IMG_4559
V soboto, 29. 8. 2020, je na novih igriščih za odbojko na mivki potekal tretji turnir – BRESTANICA OPEN 2020, ki sta ga v sodelovanju z OD Brestanica organizirali nekdanji igralki kluba Jerneja Planinc in Špela Zakšek.

Turnir, ki so se ga udeležili igralci in igralke iz cele Slovenije, je bil ena izmed prireditev v počastitev Krajevnega praznika Brestanice, ki je bil zaradi covida-19 organiziran z nekajmesečno zamudo. Turnir je bila tudi priložnost, da smo slavnostno odprli posodobitev igrišč odbojke na mivki z gumiranimi robniki in ograjo.
IMG_4685


Na turnirju je sodelovalo 12 ženskih ekip in 12 moških ekip. Zanimanje za sodelovanje na turnirju je bilo zelo veliko, žal pa zaradi ukrepov nismo mogli sprejeti vseh prijavljenih.

V izenačenih dvobojih sta pri dekletih zmagali Mateja Veber in Nika Pečan, pri moških pa Gregor Felkar in Jernej Borlinić.

Vsi tekmovalci so bili nad izjemnim prizoriščem in organizacijo turnirja navdušeni. Bogat nagradni sklad, praktične nagrade ter veliko hrane in osvežilnih napitkov za igralce pa je verjetno na tovrstnih turnirjih odbojke na mivki edinstven. Vsi udeleženci turnirja so obljubili, da se naslednje leto zopet vidimo.

Za Odbojkarsko društvo Brestanica, ki je bil soorganizator turnirja, je bila to predvsem potrditev, da so nekdanji zelo uspešni turnirji v odbojki, ki so ponesli dober glas Brestanice po celi Slovenije zopet vračajo in razveseljujejo ljubitelje odbojke v Brestanici.
Organizatorji se še enkrat zahvaljujemo vsem sponzorjem. Posebna zahvala tudi Krajevni skupnosti Brestanica, s katero Odbojkarsko društvo Brestanica zelo dobro sodeluje.
 
Anton Zakšek
 
« Nazaj na seznam