Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežičanka Pia Srpčič kadetinja leta 2019

Objavljeno: Ponedeljek, 16.12.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
02 DSC_5251
Na prireditvi Strelec leta je v Dobu pri Domžalah Strelska zveza Slovenije pretekli teden podelila nazive in plakete najboljšim športnim strelcem v letu 2019.

Prestižni naziv je v kategoriji kadetinj letos pripadel  Brežičanki Pii Srpčič, za katero je res zelo uspešna sezona. Poleg tega, da je postala državna kadetska prvakinja z zračno pištolo, je osvojila še 2. mesto z malokalibrsko pištolo, bila druga posamezno in prva ekipno v kadetskem ligaškem tekmovanju za Pokal Slovenije ter bila kar dvakrat udeležena pri ekipah, ki sta dosegli nova država ekipna rekorda.
01 DSC_5253
Z Brežičankami pri kadetskem ter z reprezentanco Slovenije pri mladinskem državnem rekordu.  Drugo mesto v točkovanju za kadetinjo leta je  pripadlo še eni Brežičanki, Sari Ščuri. V točkovanju za najboljšega mladinca je Brežičan Anže Gmajnič pristal na 3. mestu.
 
03 DSC_5249
V Posavje sta romali tudi plaketi za dosežene nove državne rekorde v letu 2019. Rekordno mejo  je že drugič v zadnjih letih uspelo premakniti brežiškim kadetinjam v postavi Pia Srpčič, Sara Ščuri in Nasiha Žilić, v novi kategoriji,  pionirji zračna pištola,  pa bodo  za vse čase pod prvi državni rekord podpisani Leskovčani Vid Štefanič, Matija Felicijan in Timotej Sršen. Pia Srpčič in Sara Ščuri sta bili kot članici slovenske reprezentance soudeleženi tudi pri ekipnem mladinskem državnem rekordu.

E. S.
 
« Nazaj na seznam