Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški Sokoli na vsesokolskem zletu v Pragi

Objavljeno: Četrtek, 12.07.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
praga02
Minuli teden (1. – 6.7.2018) je v Pragi na Češkem potekal že 16. vsesokolski zlet. Udeležili so se ga tudi brežiški Sokoli s plesno akrobatsko točko, v kateri so nastopali člani stari od 5 do nad 60 let.

Na pot so se podali v soboto, 30. 6. 2018, skupaj s ŠD Sokol Bežigrad, in si med potjo ogledali še mesto Telč, ki je na Unescovem seznamu. Po prihodu v Prago so se namestili v hotelu in si privoščili nočni počitek po celodnevnem potovanju.
V nedeljo, 1. 7. 2018, so dopoldne sodelovali v slavnostni povorki vseh sodelujočih na zletu (sodelovalo je približno 12.000 udeležencev). Za povorko so celo za ves promet zaprli nekaj najznamenitejših ulic Prage in tako so lahko popolnoma uživali v sprehodu in predstavljali svoje društvo in državo.
praga07


Popoldne so predstavili svojo točko na generalki, zvečer pa še na uradnem nastopu pred Tyrševim domom. Poleg njih so slovenske barve zastopali še metliški Sokoli, ŠD Moj klub in že omenjeni ŠD Sokol Bežigrad.

Ponedeljek so imeli prost za ogled mesta in raznih znamenitosti. Zvečer ob 19. uri so ponovili nastope. Po nastopu so v hotelu v sproščenem vzdušju obujali spomine na oba dneva in kovali načrte za naslednji vsesokolski zlet, ki se bo odvijal v ZDA.
V torek so po ogledu živalskega vrta izkoristili možnost brezplačnega javnega prevoza in se zapeljali z avtobusom, metrojem in tramvajem. Zvečer je sledila gala prireditev, kjer so lahko nastopali samo izbrani, med njimi so bili tudi metliški Sokoli in veterani ŠD Sokol Bežigrad. Prireditev se je odvijala v areni, ki je z lahkoto sprejela vseh 12000 sodelujočih. Sreda je bila namenjena poti domov. Med potjo so si ogledali še eno Unescovo znamenitost, mesto Krumlov.
 
TD Sokol Brežice
« Nazaj na seznam