Časopis za pokrajino Posavje
27.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bronasto Nino Piškur presenetili s sprejemom

Objavljeno: Torek, 28.09.2021    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
20210927_163105

Nino Piškur je na prizorišče sprejema pospremil velik transparent.

V teh dneh nas je na evropskem prvenstvu v ju-jitsu borbah razveseljevala Nina Piškur, doma iz Cerine, sicer pa članica DBV Ippon Sevnica in reprezentantka Ju-jitsu zveze Slovenije. Na prvenstvu, ki je potekalo med 24. in 26. 9. v nemškem Maintalu, je zasedla tretje mesto v kategoriji ženske U21 v težnostni skupini +70 kg in tako prinesla domov bronasto medaljo. Na tekmovanju jo je spremljal in spodbujal tudi njen trener in oče Aleksander Piškur.

Na nemškem tatamiju se je v nedeljo, 26. 9., Nina pomerila v finalnih dveh borbah, kjer je morala priznati premoč tekmovalkama in Nemčije in Črne gore. S svojim uspehom pa je Nina pripomogla tudi k izjemni državni uvrstitvi. Na evropskem prvenstvu, kjer je sodelovalo 17 držav in več kot 200 tekmovalcev, je Slovenija zasedla skupno 4. mesto izmed vseh udeleženih evropskih držav.
bronasta_nina_piskur (1).

Nina z očetom in trenerjem Aleksandrom


Nininega izjemnega uspeha so se razveselili tudi njeni sorodniki in prijatelji, ki so jo v ponedeljek, 27. 9., presenetili s sprejemom v sosednji vasi, na Žejnem. Bronasto Nino je na prizorišče sprejema pospremil velik transparent z napisom »Dobrodošla doma, naša bronasta Nina«, kasneje pa še gruča vseh, ki jo spremljajo in spodbujajo na njeni športni poti. Ob tej priložnosti je steklo kar nekaj solz sreče in ponosa. Nini sta v imenu vseh prisotnih čestitala družinska prijateljica Melita Oštrbenk in Jože Ferenčak, bivši trener njenega očeta Aleksandra, ki je kot strokovnjak za karate in ju-jitsu deloval v DBV Dobova in DBV Katana. Sledilo je prijetno druženje in fotografiranje z lastnico evropske bronaste medalje.

Nini še enkrat iz srca čestitamo vsi njeni bližnji!

Lara Oštrbenk, foto: L. O., Ju-jitsu zveza Slovenije, DBV Ippon Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?

11.11.2020 | Redakcija

Popestritev jedilnika z ribami