Časopis za pokrajino Posavje
13.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Člani BK Pišece minuli vikend ostali brez medalje

Objavljeno: Torek, 13.02.2024    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
3Z2A4654

Laura Mataln Gerjevič in Mihael Škof Vrabec

Vikend, ki je za nami, je bil za člane Badminton kluba Pišece zelo naporen, saj smo nastopili kar na treh turnirjih. Definitivno so bila klubska pričakovanja večja in računali smo vsaj na kakšno medaljo.

V Brežicah je potekal 2. turnir BZS do 15 let, na katerem je nastopilo 79 otrok iz 13 klubov, od tega je bilo kar osem igralk in igralcev našega kluba. Ker sta Mihael Škof Vrabec in Laura Mataln Gerjevič prejšnji teden dobila poziv v reprezentanco, sta bili njuni pričakovanji zelo visoki. V kategoriji mešanih dvojic sta prvič igrala skupaj in na koncu osvojila odlično 5. mesto. V igri posameznikov pa sta Mihael in Jan Hotko v svoji predtekmovalni skupini zmagala, žal pa že v naslednjem izločilnem krogu oba izgubila ter tako osvojila skromno 17. mesto. Laura je že v predtekmovalni skupini eno tekmo izgubila in si tako zaprla vrata za napredovanje v glavni del. Nej Bizjan, Mark Matjašič, Patrik Kelher Pavšič, Gal Stanič in Anej Sušin so prav tako obstali že v skupinskem delu.
1-IMG_20240211_122439_135

Bojan Hotko in Gregor Božič


Istočasno je v Ljubljani potekalo 11. državno prvenstvo RS za seniorje, ki sta se ga od pišeških igralcev udeležila zgolj dva. Gregor Božič je v kategoriji moških nad 45 let osvojil 5. mesto, medtem ko je Bojan Hotko v isti kategoriji osvojil 10. mesto. Prvenstva se je udeležilo rekordno število 78 seniorjev iz celotne Slovenije.

V nedeljo pa je v Zagrebu na Velesejmu potekal turnir Zagrebške lige, na katerem je sodelovalo več kot 100 otrok iz celotne Hrvaške in štirje predstavniki iz Pišec. Svoj talent in lep napredek je s šestim mestom najbolj pokazala Ina Bizjan pri mlajših dekletih. Pri starejših dekletih je Ajna Prah osvojila 12. mesto. Pri fantih je Aleksander Hotko osvojil 25. mesto, medtem ko je bil Patrik Kelher Pavšič 27.
20240211_114036

Nastopajoči na turnirju Zagrebške lige


Da BK Pišece dela dobro, predvsem pa da ima zelo dobre organizacijske sposobnosti, je tako prepoznala tudi Badmintonska zveza Slovenije, saj je bilo v Brežicah v zadnjem času kar nekaj pomembnih tekmovanj. Slovenska liga, turnir za člane BZS AB in otroški BZS turnir do 15 let so zgolj trije veliki turnirji v zadnjem kratkem času. BK Pišece že v začetku meseca marca čaka novi velik podvig, saj bomo gostili peti krog ADA badmintonske lige, na katerem pričakujejo okoli 300 igralk in igralcev iz kar 6 držav, kar pomeni pravi praznik badmintona v Brežicah. Trenutno potekajo tudi pogovori za organizacijo velikega mednarodnega turnirja konec leta, ki bi prav tako potekal v Brežicah ali Podčetrtku.

Vir: BK Pišece, foto: Niko Krizmanić in BK Pišece
« Nazaj na seznam