Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Člani BK Pišece na vrhu Velikega Špička postavili table z razdaljami do krajev

Objavljeno: Torek, 01.12.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20201130_135834
Ker so člani Badminton kluba Pišece navajeni treningov in vikend potovanj, trenutno stanje pa ne dovoljuje niti pravilnih treningov, kaj šele večjih mednarodnih turnirjev in druženj, so se odločili za prav poseben doprinos v lokalnem turizmu. Že v prvem delu »lockdowna« so se člani kluba odločili za prav posebno akcijo »Očistimo Orlico« in v enem tednu obiskali kar nekaj vrhov v naši občini ter pobrali oziroma odstranili dobri dve večji vreči smeti in jih odnesli v dolino. Na vrhu najvišjega hriba brežiške občine, točneje na Velikem Špičku (686 metrov), pa postavili prvo tablo z opozorilom, da naj vsi tisti pohodniki, ki obiskujejo hribe, za seboj tudi pospravijo. Po besedah predsednika kluba Tadeja Škofa je bila akcija zelo uspešna.

20201119_132715
V jesenskem delu »lockdowna« pa so pri enem od dnevnih vzponov prišli do ideje, da bi na vrhu Špička obesili table z razdaljami do krajev, kjer so pustili svoj veliki pečat ali pa še bodo z njimi sklenili prav poseben odnos. Teden dni nazaj so se tako odločili za izdelavo prvih 12 tabel (Kumrovec, Sljeme, Murter, Boč, Triglav, Ljubljana, Koper, Beograd, Barcelona, München, Bruselj, Pišece). Z nekaterimi kraji tako klub kot kraj sodelujejo na prav poseben način. Med ostalimi je tudi Kumrovec, ki je pobraten s Pišecami in s katerim bodo takoj po koncu koronakrize pričeli z izdelavo prav posebne turistično-športne ponudbe. Murter je kraj, kjer BK Pišece že pet let organizira prvi otoški morski turnir na hrvaški obali in od letos naprej tudi prav posebno »Slovensko noč« na morju. München, Barcelona, Beograd so za klub redne letne destinacije za nabiranje moči pred težkimi turnirji. Ker imajo trenutno vrhunsko sodelovanje s kraji, kot sta Podčetrtek in Rogaška Slatina, so se odločili še za »štajerski Triglav« - Boč. Triglav je kot ponos slovenstva in športa, Ljubljana pa predstavlja odlično sodelovanje z zvezo. Slavnostno odkritje novih tabel je bilo planirano za 29. 11. 2020, vendar zaradi trenutne situacije tega ni bilo možno izpeljati. Za piko na i so poskrbeli na vrhu smerokazov, kjer so izobesili slovensko zastavo.

V primeru, da bodo člani še dolgo primorani trenirati po teh drugačnih pogojih, imajo v načrtu izdelavo še prav posebne atrakcije, ki pa je za enkrat še skrivnost. Ker so bili kot klub pozvani na sooblikovanje nove turistično-športne platforme, ki naj bi pokrivala športne destinacije, od Krškega, čez Sromlje, Pišece, Bizeljsko do Kumrovca in vse do Podčetrtka, se je večina članov odločila za sodelovanje in oblikovanje začetne platforme, ki naj bi zaživela sredi naslednjega leta. Začetka takšnega sodelovanja se že na veliko veselijo v občini Kumrovec, Podčetrku pa tudi turistični ponudniki v občini Brežice.

Za konec lahko dodamo še to, da se v klubu nadejajo, da se bo stanje v državi oziroma širši regiji čim prej normaliziralo ter da se bomo vrnili v športne dvorane in začeli osvajati medalje. Do takrat pa njihov nasvet: »Ostanite aktivni in pojdite v naravo!«

Vir in foto: BK Pišece

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»