Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Člani BK Pišece prišli do dveh zmag

Objavljeno: Ponedeljek, 13.03.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20230311_153301

Pišeška igralca Toni Hotko in Laura Mataln Gerjevič med dvobojem

V soboto, 11. 3. 2023, je v športni dvorani Gimnazije Brežice potekal 2. dan Slovenske badmintonske lige v vseh treh ligah v organizaciji Badminton kluba Pišece.

V 1. SBL je edina ekipa brez poraza v skupinskem delu ostala BK Olimpija in s tem vstopa na final 4 kot najboljša ekipa, medtem ko se bosta ekipi BK Ljubljana in BK Tem Mirna pomerili, katera od njiju bo naslednje leto igrala v 2. SBL.

V 2.SBL sta brez poraza še dve ekipi, in sicer BK Branik Maribor ter BK Mladost Lendava. Za izpad iz druge lige se bosta v finalnem dnevu pomerili ekipi BK Konex 2 in BK Branik mladi.

Tudi v 3. SBL še ni znana ekipa, ki bo naslednje leto igrala v drugi ligi, saj bo prav zadnja tekma med ekipama BK Bit Yonex in BK Pišece odločila, kdo bo postal zmagovalec tretje lige ter se tako uvrstil v drugo ligo.
20230311_171122

Jan Hotko (levo) in Mark Matjašič (desno)


Ekipo Pišec so sestavljali: Toni Hotko, Gregor Božič, Aljaž Ogorevc, Katarina Kevo, Laura Mataln Gerjevič in Patricija Geč.

Po ligaškem dnevu je potekal še otroški turnir do 15 let. Žal se je turnirja udeležilo manj tekmovalcev, kot je organizator pričakoval, a kljub temu smo videli lepe tekme. 

Sobotni dan so vsem polepšale hostese, ki so delile energijsko pijačo.

Uvrstitve igralcev iz Pišec:
2. mesto: Laura Mataln Gerjevič 
2. mesto: Jan Hotko
3. mesto: Mark Matjašič

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte