Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Članice OD Brestanica v Kopru do osvojene točke

Objavljeno: Ponedeljek, 10.02.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20200207_224452
Članska ekipa Kostak Elmonta je v petek, 7. 2. 2020, odšla na prestavljeno ligaško tekmo v Koper. Tekma bi sicer morala biti igrana v soboto, 29. 2. 2020, ker pa so takrat počitnice in je veliko odsotnih se je tekma prestavila na petek, tako so dekleta odšla v sončni Koper.

Prvi set so članice igrale dobro, a zdelo se je, da igrajo rahlo neodločeno kar se je izkazalo v končnici seta ko bi morale po dobri predstavi v setu zmagati, a so v končnici popustile in tako je prvi set pripadal domačinkam iz Kopra z 26:24.

Drugi set so se odbojkarice iz Brestanice zbrale in nekaj menjav v ekipi, bi moralo spodbuditi ekipo, ki je v sredini seta prevzela vajeti v svoje roke in vodila proti končnici, ko so se spet domačinke nevarno približale. Odbojkarice iz Brestanice so tokrat ohranile trezno glavo in zaključile set z zmago. Predvsem je veliko razliko naredila naveza napad Grilc-Dremelj podaja, kjer se pozna uigranost deklet, ki bosta v marcu skupaj z Jurečič E. in Kožar A.  nastopile tudi na DP Snowvolleya na Krvavcu.

Tretji set so odbojkarice iz Brestanice igrale dobro a nekaj nesporazumov pri prevzemanju kratkih žog je ekipi zopet popeljalo v napeto končnico, kjer se je sreča obrnila v prid igralkam Kostak Elmonta, ki so se veselile osvojenega tretjega seta, tako je bilo 2:1 v setih in do zmage jih je ločil le še en set. 

Četrti set so se igralke Kostak Elmonta lotile z mislimi že pri zmagi in domačinke so to s pridom izkoristile, zbrano pritisnile na servisih, kjer so pa igralke OD Brestanice nezbrano grešile. Bila je sicer borba a ni bilo tiste prave sproščenosti. Po dveh urah tekme si je nato ekipa Kopra priborila zmago v četrtem setu in podaljšan set oz. tie break.

Dogovor je bil, da ekipa Kostak Elmonta čim prej zbrano pobegne do osme točke v menjavo strani a ekipa se enostavno ni držala dogovora in grešila nezbrano na servisih, prav tako ni bilo več prave energije pri zaključevanju žog. Škoda, je bilo izpustiti odlično priložnost za nov uspeh a tudi osvojena točka je bila po dolgem obračunu več kot dobrodošla sploh za starejših dveh članicah, ki sta s svojimi nasveti poskušali razigrati tudi ostale mlajše članice, ki pa razen mlade Lili Čižmek niso pokazale vsega kar znajo.
Pred člansko ekipo je že nov tekmovalni vikend, ko v soboto, 15.2.2020 v Brestanico prihaja ekipa Triglav Kranj II.

Kadetinje OD Brestanica 2. krogu do prve zmage v 2020

kadetinje Krško
Kadetska ekipa Kostak Elmonta se je v 2.krogu drugega dela tekmovalne sezone pomerila v Krškem z domačo ekipo POK Krško in Žirovnico.

Ekipa kadetinj je sicer sezono začela dobro a se lovila celo prvi del. Nekako se stvari ob dobrih predstavah na posameznih tekmah na koncu enostavno niso izšle za končno zmago. Kljub dobremu treniranju ni bilo pravih občutkov in pred novim letom so ekipo zaznamovale še poškodbe za piko na i pa še odraščajoče situacije, ki so normalna v tej starosti saj je večina deklet letos prestopilo prag srednje šole in je potrebno najti pravi ritem in uskladiti vse obveznosti. Dekleta so se ravno na turnirju v Krškem po dolgem času zbrale v polni zasedbi in v prvem setu igrale malce zadržano. Igrale so dobro a kot nekako ne bi zaupale, da jim lahko uspe. Tako je prvi set zasluženo dobila domača ekipa POK Krško z 25:16. Ob koncu seta je ekipa Kostak Elmonta pokazala pravi obraz, borbo in željo in tako so dekleta nadaljevale v drugem setu. Skozi celotni set dobro igrale predvsem so pritisnile zbrano na servisu in tudi za končni uspeh je bila ključna odločna igra na mreži. Tako so izenačile v setih na 1:1, ko so drugega osvojile z 25:13. Tretji set je potekal dokaj izenačeno do menjave strani, potem pa je padla koncentracija a uspele so se zbrati kljub zaostanku in z zbrano igro in željo zasluženo slavile z 15:13 in končnih 2:1 v setih. Dekleta so dale vse od sebe, se veselile, saj so si po težkem obdobju končno priborile tako potrebno potrditev, da znajo, zmorejo in da so skupaj najmočnejše.

Drugo tekmo so odigrale skoraj izčrpano saj se je polovica ekipa vrnila po dolgem premoru in videla se je utrujenost, ko so prejšnjo tekmo dekleta dalo vse od sebe. Kljub temu so odigrale dobro, a manj zbrano in tako je ekipa Žirovnice zasluženo slavila obakrat z 25:14.

Sedaj je pred kadetsko ekipo premor do počitnic, a popolnega tekmovalnega premora pravzaprav ni, saj večina deklet igra tudi v članski ekipi, ki pa tekmuje vsako soboto in nabira tako potrebne izkušnje za kadetske turnirje, ki se nadaljujejo v marcu.

Vir: OD Brestanica
 
« Nazaj na seznam