Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Članice OD Brestanica zmagale doma

Objavljeno: Ponedeljek, 11.11.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
OD Brestanica-liga doma KP
V Brestanici je 9.11.2019 potekal 6. krog ligaškega tekmovanja. Tokrat je v Brestanico prišla tretjeuvrščena ekipa Luka Koper II.
Članice OD Brestanica so se ponovno zbrale v polni zasedbi, saj so bile prisotne tako starejše kot mlajše članice.

Tekmo so začele napadalki Eva Jurečič in Mateja Grilc, blokerki Nela Zupan in Klara Uduč, podajala je Aleksandra Kožar, na mestu korektorja Manca Dremelj, kot prosta igralka oz. libero se je zopet izkazala mlada Lili Čižmek.

Prvi set so domačinke začele odločno in brez večjih težav vodile skozi cel set, na koncu so si sicer privoščile nekaj nespametnih napak na sprejemu a imele toliko prednosti pred gostjami, da so sproščeno zaključile set z 25:20. V prvem setu sta v igro vstopili še mladi blokerki Lara Gramec in Dženana Tursič.

Drugi set je potekal v znamenju dolgih točk. Nasprotnice iz Kopra so se razigrale in dobro igrale v polju a niso uspešno zaključevale rešenih žog. Tako se je bil boj za vsako točko in s tem so se domačinke kar utrudile. A trmaste domačinke, ki se iz tekme v tekmo borijo in uigravajo drugačna igralna mesta kot so jih skozi prejšnje sezone se vedno bolj ''čutijo'' v igrišču in niso popuščale pritiskom gostij. Na koncu so zmagale izkušnje, ki so bile v prid domačink. Set je do konca pripeljala z odličnimi servisi Eva Jurečič, ki je s kar tremi asi konec seta pripomogla k rezultatu 25:19.

Zadnji tretji set so domače odbojkarice Kostak Elmonta igrale zbrano, odločno in razigrano. Skozi cel set so držale svoj tempo in niso popuščale. Ob vodstvu 19:10 je na domači strani odšla na servis Manca Dremelj, ki je s svojimi servisi uspešno pomagala ekipi do končnih 25:10 v setu. Tako so se domačinke veselile nove ligaške zmage z 3:0 v setih.

V ekipi so bile: Mateja Grilc, Eva Jurečič, Aleksandra Kožar, Nela Zupan, Klara Uduč, Manca Dremelj, Lili Čižmek, Lara Gramec, Dženana Tursič, Belma Tursič Bečkič, Adna Konjič, Katja Županc, Barbara Županc, Ema Jeler.
 
Člansko ekipo v soboto 16.11.2019 čaka gostovanje v Ljubljani, kjer se bodo pomerile z ekipo OD Krim.

Vir: OD Brestanica
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki