Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan slovenskega športa v Brežicah obeležilo več kot 1500 tekačev in tekačic

Objavljeno: Petek, 24.09.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_8594
Športna zveza Brežice in Zavod za šport Brežice sta na dan slovenskega športa, 23 septembra 2021, organizirala rekreativno tekaško prireditev Tek na 2309 metrov. Simbolično razdaljo je premagalo več kot 1500 udeležencev.

ŠZ Brežice in Zavod za šport Brežice sta že drugo leto zapored organizirala rekreativni tek ob dnevu slovenskega športa. Kljub številnim omejitvam zaradi trenutnih zdravstvenih razmer je bila tudi letošnja izvedba izjemno uspešna, saj se je teka v Vrbini udeležilo več kot 1500 tekačev in tekačic. V jutranjih urah so kot prvi progo preizkusili dijaki Gimnazije Brežice, od 8.30 naprej pa smo na trasi spremljali učence OŠ Brežice. Za zaključek izjemno uspešnega dne so razdaljo 2309 metrov premagali še dijaki in dijakinje SIC Brežice. Vsi udeleženci so Vrbino zapuščali zelo dobre volje.

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Vir: ŠZ Brežice
« Nazaj na seznam
»