Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru

Objavljeno: Četrtek, 30.06.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSC_0153

Foto: arhiv PO

​Z izgradnjo hidroelektrarne Brežice je Posavje pridobilo nove možnosti za razvoj športnega turizma. Na območju t.i. Brežiškega jezera bo v prihodnjih letih zrasel Dostopni vodni center Brežice. 

To bo rekreativno vodno središče, ki bo poleg rekreacije za vse Posavce omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v  kajak – kanuju in veslanju. Med drugim je načrtovan tudi poligon za treniranje na divjih vodah, ki bo v tem prostoru unikaten.
 
Na pobudo veslačev in kajakašev so se odločili za organizacijo prvega tako obsežnega dogodka na jezeru ob HE Brežice. Na dogodku si želijo, da širša javnost bolje spozna športne panoge na vodi, se v njih preizkusi, ter da je to dan za druženje in povezovanje. 

𝘿𝙖𝙣 𝙫𝙤𝙙𝙣𝙞𝙝 𝙨̌𝙥𝙤𝙧𝙩𝙤𝙫 𝙣𝙖 𝘽𝙧𝙚𝙯̌𝙞𝙨̌𝙠𝙚𝙢 𝙟𝙚𝙯𝙚𝙧𝙪 𝙗𝙤 𝙥𝙤𝙩𝙚𝙠𝙖𝙡 𝙫 𝙘̌𝙚𝙩𝙧𝙩𝙚𝙠, 30. 6. 2022 𝙤𝙙 17. 𝙙𝙤 21. 𝙪𝙧𝙚 𝙣𝙖 𝙡𝙤𝙠𝙖𝙘𝙞𝙟𝙞 ''𝙋𝙧𝙞𝙨𝙩𝙖𝙣𝙞𝙨̌𝙘̌𝙚 𝙑𝙧𝙗𝙞𝙣𝙖'' (od HE Brežice dobrih 5 minut hoje po nasipu).
 
Na dogodku bodo izmenično potekale atraktivne tekme kajakašev in veslačev. Organizirana bo tudi SUP tekma. V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale bodo prisotni še kajtarji in srferji.
 
𝙋𝙧𝙖𝙫 𝙩𝙖𝙠𝙤 𝙥𝙖 𝙗𝙤 𝙯𝙖 𝙨̌𝙞𝙧𝙨̌𝙤 𝙟𝙖𝙫𝙣𝙤𝙨𝙩 𝙢𝙤𝙯̌𝙣𝙤𝙨𝙩 𝙗𝙧𝙚𝙯𝙥𝙡𝙖𝙘̌𝙣𝙚 𝙪𝙥𝙤𝙧𝙖𝙗𝙚 𝙎𝙐𝙋𝙖 𝙞𝙣 𝙠𝙖𝙟𝙖𝙠𝙖. Na kopnem pa bo možnost ogleda kajakaške, veslaške in SUP opreme ter uporaba veslaških trenažerjev.

Moderator dogodka bo Uroš Bitenc.
Organizatorja dogodka: Zavod za šport Brežice in Občina Brežice

Vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki