Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Davor Janžič obiskal sevniške balinarje

Objavljeno: Torek, 08.08.2017    Rubrika: Ostali športi    Ogledov: 200Bralci pišejo
Balinarji Sevnica

Uspešen slovenski balinar Davor Janžič je preizkusil balinarsko progo v rekreacijskem parku ob Savi.

Večkratni svetovni in evropski prvak v treh balinarskih disciplinah - igri v krog, igri dvojic in natančnem zbijanju, je v sredo, 2. avgusta, obiskal Sevnico in se na balinišču srečal s sevniškimi balinarji.

Eden najboljših balinarjev v zadnjih 12 letih na svetu je obiskal Sevnico s svojo družino. Razlog za ta obisk je bil ta, da ima njegova žena najbližje sorodnike na Velikem Cirniku, naselju v skrajnem severozahodnem delu sevniške občine. Obisk sorodnikov je izkoristil tudi za to, da je hkrati uredil še nekatere poslovno-balinarske zadeve v Sevnici.

Nedvomno je to ne samo za balinarje, temveč tudi za vse športnike, ki cenijo ljudi s takimi uspehi, izjemna čast. Davor Janžič je predvsem preprost človek, prijazen in spoštljiv. Njegove vrline so spoznali tudi v okolju, saj je med drugim tudi prejemnik druge največje športne nagrade v Sloveniji – plakete Stanka Bloudka. Posebno mesto med svetovno znanimi balinarji si je priboril s tem, ko je postal štirikratni svetovni prvak in štirikratni evropski prvak v disciplinah natančnega zbijanja, igre v krog in v igri dvojic. Veliko je bilo tudi drugih in tretjih mest na teh prvenstvih, da ne govorimo o osvojenih prvih mestih na svetovno poznanih turnirjih.

Trije sevniški balinarji smo imeli čast, da smo se srečali z njim in da je skupaj z nami zalučal tudi nekaj krogel. Ni kaj, balinarski genij, ki je dobrodošel v vsaki balinarski sredini. Upamo, da bo še kdaj obiskal Sevnico.

F. Ernestl
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki