Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dekletom zmaga, fantom srebro na 64. teku trojk v Ljubljani

Objavljeno: Torek, 10.05.2022    Rubrika: Ostali športi Redakcija
1_start_tek_ob_zici_07052022

Pred začetkom teka ...

Tek trojk je edinstvena tekaška prireditev na tradicionalni prireditvi Pot ob žici v Ljubljani, ki so se je udeležili tudi učenke in učenci OŠ Blanca.

5_Zan_Aljaz_Luka

... med tekom ...

»Posebnost teka je v tem, da mora trojica tekačev, v sestavi moški, ženske ali mešana ekipa, ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. To je tudi rezultat, ki se upošteva kot rezultat trojke. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, saj šteje čas, ki ga doseže najšibkejši član trojke, zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in motivirati,« pojasnjuje Tomaž Blatnik, predsednik ŠD Blanca.

7_prvakinje_dekleta_OS

... veselje na zaključku.

»Naši tekači so zastopali Osnovno šolo Blanca na razdalji 3000 metrov. Dekleta v postavi Kiara Blatnik, Nika Radej in Tjaša Radej so med osnovnošolkami, na startu je bilo 115 dekliških osnovnošolskih ekip, prve prečkale ciljno črto slabo minuto pred prvimi zasledovalkami iz Osnovne šole Gorje,« pohvali dekleta. »Med fanti smo imeli dve ekipi. Na startu je bilo 83 fantovskih osnovnošolskih ekip. Bratoma Slemenšek se je pridružil Gal Dolmovič, ki je v ekipi zamenjal brata Jana zaradi poškodbe kolena. Za 30 metrov so zaostali za prvo uvrščeno ekipo Osnovne šole Škofja Loka in si pritekli srebro. Druga blanška zasedba v postavi Aljaž Moškon, Luka Kosar in Žan Žulič se je uvrstila na 24. mesto,« predstavi rezultate fantovske zasedbe.

»Nastopila je tudi mešana ekipa v sestavi Tjaš Groboljšek, Pia Pavlina Pinoza in Anja Radej. Na startu je bilo 33 mešanih osnovnošolskih ekip, in naša je pristala na 10. mestu,« predstavi še tretjo ekipo ter se zahvali organizatorjem pohod »Pot ob žici in Tek trojk« za odlično organizacijo ter izvedbo dogodka in izreka čestitke vsem udeleženkam in udeležencem dogodka.

S. R., foto: T. Blatnik
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte