Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Domača zmaga članske ekipe OD Brestanica

Objavljeno: Ponedeljek, 25.11.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
OD Brestanica-liga doma Logatec
Članska ekipa OD Brestanica je v nedeljo, 24.11.2019 odigrala 8. krog ligaškega tekmovanja v 3. DOL . Prestavljeno tekmo iz sobote so domačinke odigrale z ekipo Okna Nagode Logatec.

Ekipa OD Brestanica se je doma zbrala skoraj v popolni starejši zasedbi, manjkala je samo blokerka Klara Uduč, ki jo je uspešno že na tekmi v Kranju nadomestila vsestranska Adna Konjič. V prvi postavi so tako zaigrale podajalka Aleksandra Kožar, napadalki Mateja Grilc in Eva Jurečič kot kapetanka. Na mestu korektorja je igrala Tina Piltaver, blokerka pa poleg A. Konjič še Nela Zupan. Na mestu proste igralke je tudi tokrat uspešno ob starejših nabirala izkušnje Lili Čižmek.

Prvi set so domačinke brez večjih težav dobile z 25: 12. Z odličnimi servisi je povečala prednost Aleksandra Kožar, ki pa jo ob koncu seta zamenjala Katja Županc.

Tudi drugi set so odločno igrale domače igralke Kostak Elmonta in si sicer privoščile dva zaporedna zgrešena servisa a je svoje dodala razpoložena na servisu Kožarjeva in domačinke so zopet pobegnile z veliko razliko.  Ob koncu seta je na mestu korektorja Tino Piltaver zamenjala mlada Sara Žižek in set je ekipa uspešno zaključila z 25:15.

Zadnji tretji set so domačinke začele neodločeno in gostje so prišle do prvega vodstva. Odbojkarice OD Brestanica so se sicer zbrale in držale razliko dveh točk prednosti skozi ves set a bilo je tesno saj je bilo veliko nezbranosti. Ob time outu so se dekleta zbrala in hitreje zaključevala žoge ter zasluženo prišle do zmage v zadnjem setu z 25:19 in končnih 3:0, ter si tako priigrale četrto zmago letos.

Na štirih domačih tekmah so članice Kostak ELmonta prišle do treh zmag, v Brestanici so klonile le proti prvouvrščeni ekipi iz Bleda.

V sredo, 27.11.2019 se članska ekipa v mlajši sestavi odpravlja na gostovanje v Kranj, kjer jih čaka težak obračun z tretjeuvrščeno ekipo ŽOK Triglav Kranj II.

Vir: OD Brestanica
 
« Nazaj na seznam