Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dve zlati medalji in bron za brežiške karateistke na tekmovanju v Velenju

Objavljeno: Torek, 04.02.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
karate_klub_brezice_tekmovanje_velenje (14)
V nedeljo, 2. 2. 2020, se je v Velenju odvijalo tradicionalno mednarodno tekmovanje v karateju, Pokal Nestla Žganka, na katerem je nastopilo 252 tekmovalcev iz šestih držav. Brežiški klub je tokrat nastopil z ekipo petih borcev, ki so se domov vrnili z dvema zlatima in eno bronasto medaljo.

Po osvojenem bronu v Samoborju in srebru v Sl. Konjicah je svojo dobro pripravljenost zopet potrdila Saša Petković, ki je ugnala vso konkurenco in pri mlajših kadetinjah nad 50 kg osvojila zlato medaljo. Saša se je na najvišjo stopničko povzpela povsem zasluženo, saj je dobesedno pometla s konkurenco. V treh bojih (L. Kramberger, Š. Turšič, T. Muzik) je nasprotnice premagala s točkovno razliko s kar 14:1 (4:1, 9:0, 1:0) ter se v kategorijo katedinj, kamor prestopa z mesecem aprilom, seli polna optimizma in visokih ciljev.
karate_klub_brezice_tekmovanje_velenje (7)


Po suvereni zmagi v finalu kadetinj do 54 kg (3:1) je Sašin uspeh dopolnila tudi Ela Petan, ki se je po nekajtedenski odsotnosti zaradi bolezni na tekmovalno prizorišče vrnila na najboljši možen način.

Ni veliko manjkalo, da bi se veselili kar treh finalnih nastopov, saj je Tjaša Petković pri mlajših kadetinjah v čertfinalu s 6:1 premagala Niko Mlakar, finale pa ji je ušlo po polfinalnem rezultatu 1:1 zaradi prve dosežene točke nasprotnice (T. Krumpak). V repasažu z Radičevo se je zopet zbrala in zasluženo osvojila bronasto odličje.

Ana Sever in Jaka Cerjak sta tokrat ostala brez vidnejše uvrstitve, že v nedeljo pa borce čaka nova preizkušnja v Podčetrtku.

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam