Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Že 38. mednarodni plavalni miting

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
Že 38. mednarodni plavalni miting

V olimpijskem bazenu v Termah Čatež je v soboto potekal že 38. mednarodni miting z uradnim nazivom »Mednarodni plavalni miting Krško 2009« (ki ga gotovo bolje poznate kot tradicionalni Lilegov memorial), ki ga organizira Plavalni klub Celulozar Krško.

Miting, ki spada v sklop prireditev ob krškem občinskem prazniku, smo obiskali in se prepričali o odličnem vzdušju, ki vlada med ljubitelji plavanja iz treh držav - Slovenije, Madžarske in Hrvaške. O rezultatih pa v poročilu, ki ga je poslal PK Celulozar:

38.izvedba plavalnega tekmovanja za Pokal mesta Krško se je že tretjič zapored odvijala v Termah Čatež. Prizadevni organizatorji iz Plavalnega kluba Celulozar iz Krškega so ga tudi tokrat izpeljali v zadovoljstvo vseh udeležencev, ki so prišli iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. V množici 450-ih mladih plavalcev je nastopilo kar 48 Celulozarjev, ki so nastop opravili vzpodbudno in so lahko upravičeno ponosni na svoje dosežke. Zmagovalec je prav vsak, ki se je potrudil po svojih najboljših močeh in uspešno končal svoj nastop. Vseeno pa velja izpostaviti nekaj imen, ki kljub delu v zares slabih pogojih držijo stik z najboljšimi v Sloveniji. Na prvem mestu je to Lara Jambriško, trenutno najhitrejša Slovenka v kategoriji mlajših deklic, kar je potrdila tudi tokrat z zmago na 50m prosto. Ob tem se je na zmagovalni oder uvrstila tudi na 50m hrbtno, kjer je bila tretja, na 50m delfin pa je zasedla 9. mesto. Šesto mesto si je na 100m hrbtno priplaval Igor Glas, trikrat pa je na 9. mesto priplaval Leon Deržič - na 100m prosto, prsno in hrbtno. Nika Bizjak je osvojila 9. mesto na 100m hrbtno in 10. na 100m prosto, z uvrstitvami blizu najboljšim pa so se izkazali še Karmen Zorič, Rudi Deržič in Andraž Dostal. Dobro sta nastopili tudi obe štafeti: dekliška (Bizjak Nika, Kovač Špela, Zorič Karmen, Jambriško Lara) je osvojila kar 7. mesto, fantje (Glas Igor, Deržič Rudi, Mišanovič Marko, Deržič Leon) pa so bili 12.

Sedaj pa se prepustite utrinkom v bogati fotogaleriji...

(foto: M.M. ter G.B.)

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

04.04.2019 | Oglas

Kako opremiti otroško sobo?

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe

19.05.2020 | Oglas

Trampolini