Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ela Petan bronasta v Acapulcu

Objavljeno: Sobota, 22.01.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20220121_175229
Članica Fight cluba Shony Ela Petan je na prvi tekmi svetovnega pokala WKF KARATE 1 YOUTH LEAGUE za leto 2022 v Acapulcu v Mehiki v borbah kadetinj do 53 kg osvojila bronasto medaljo. 

Ela je bila v petih dvobojih štirikrat uspešnejša od svojih nasprotnic, čisto malo pa je manjkalo, da bi se veselili tudi velikega finala. V polfinalu se je namreč srečala z Angležinjo Ruby Hunt, finalistko svetovnega pokala v Benetkah. Dvoboj se je končal s 3:3, a je v finale napredovala nasprotnica zaradi prve dosežene točke.
IMG_20220121_174556


Končni vrstni red:
1. mesto: Rabhi Douaa, Nemčija
2. mesto: Ruby Hunt, Anglija
3. mesto: Ela Petan, Slovenija
3. mesto: Espinoza Covarrubias Karina Lorelei, Mehika

"Leto 2022 smo začeli prav sanjsko, že s tretjo veliko medaljo za naš mladi klub. Iskreno se želimo zahvaliti Občini Brežice in vsem, ki so z nakupom Knjige o boksu, naši mladi športnici omogočili nastop na tekmi in poti do novih stopničk. V letošnjem letu nas čakajo še tri tekme svetovnega pokala (Ciper, Hrvaška, Italija), evropsko (Češka) in svetovno (Turčija) prvenstvo ter vrsta domačih in mednarodnih tekmovanj. Svoje prve tekmovalne nastope bodo kmalu zabeležili tudi naši novi mladi upi in zavezujemo se, da v znak naše hvaležnosti za vašo podporo storimo vse v naši moči, da tako naš klub, občino in državo častno in uspešno tudi v prihodnje zastopamo na največjih tekmovalnih prizoriščih," iz Acapulca sporoča Sašo Vaš.

Vir: Fight club Shony 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte