Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ela Petan potuje na evropsko prvenstvo na Finskem

Objavljeno: Ponedeljek, 31.05.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20210530_082506_edit_265220604784529

Ela Petan (levo) in Saša Petković s trenerjem Sašem Vašem

V nedeljo, 30. 5. 2021, sta dve naši članici nastopili na finalnem izbornem tekmovanju Karate zveze Slovenije za nastop na mladinskem EP, ki se bo odvijalo med 20. in 22. 8. 2021 v mestu Tampere na Finskem.

V ožji izbor za nastop na prvenstvu so bile sicer izbrane tri naše članice (Tjaša Petković, Saša Petković in Ela Petan), a kljub dejstvu, da je bila Tjaša v kategoriji 14-15 let za nastop že izbrana, je morala nastop zavrniti, saj bo 14 let dopolnila šele oktobra in je za udeležbo na prvenstvu še premlada. Tekmovanja sta se zato udeležili le Saša in Ela, ki sta se za nastop na dve dobljeni zmagi pomerili s finalistkami prve pokalne tekme KZS. Saša se je pomerila s Tašo Muzik iz Ljubljane, uvodni boj izgubila, v drugem zmagala kar s 6:0, v odločilni borbi pa so jo sodniki v le 15 sekundah trikrat kaznovali zaradi nekontroliranih akcij. Tik pred diskvalifikacijo je bila sprememba taktike težka, saj se je Saša v zadnjih mesecih ubadala s poškodbo kolena in nastop na MEP bo morala žal izpustiti.

Ela Petan se je pomerila z Laro Đaković iz Postojne, vnovič dokazala, da je najboljša slovenska tekmovalka v kategoriji mladink, dosegla potrebni dve zmagi in povsem zasluženo potrdila svoj prvi nastop na evropskih prvenstvih.

Sedaj se moramo soočiti s kruto realnostjo karate športa, saj nas je Karate zveza Slovenije obvestila, da stroške nastopa krijejo tekmovalci sami. Sam nastop na prvenstvu bo znašal cca. 1200 €, v to ceno niso vštete priprave na tekmovanje, prepotreben sparing z drugimi udeleženci prvenstva, v letošnjem letu pa nas čaka še nastop na treh svetovnih pokalih (Hrvaška, Turčija, Italija). Kljub velikim stroškom ne bomo obupali in bomo vso svojo energijo usmerili k iskanju prepotrebnih sredstev, da našim tekmovalkam omogočimo nastopanje na največjih tekmovanjih, za katere vsakodnevno tako močno garajo.

Vir: Fight Club Shony
« Nazaj na seznam