Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ela Petan se je prvič pomerila na evropskem prvenstvu

Objavljeno: Petek, 24.03.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
ela petan - evropsko prvenstvo (1)

Ela Petan med borbo zgoraj

Med 22. in 26. 3. se v Gauadalajari v Španiji odvija člansko evropsko prvenstvo v karateju, na katerem nastopa 48 držav. Kot edina Posavka si je mesto v reprezentanci za svoj premierni nastop na članskem evropskem prvenstvu izborila naša Ela Petan, ki je 23. 3. nastopila v kategoriji borb članic do 55 kg. Na omenjeno tekmovanje je dvakratna športnica leta občine Brežice odpotovala natanko na svoj 18. rojstni dan.

Žreb ji je v prvem krogu namenil 24-letno Hano Kuklovo iz Slovaške, nekdanjo mladinsko evropsko prvakinjo in nosilko brona iz K1 Premier League iz Egipta, ki trenutno na članski WKF lestvici zaseda 29. mesto. Ela se je s starejšo in precej izkušenejšo nasprotnico borila zelo izenačeno, žal se je borba končala z 2:3 v prid nasprotnice. Upoštevajoč dejstvo, da Ela zadnja dva tedna zaradi poškodbe ahilove tetive ni trenirala in da je na tekmovanje odpotovala zelo utrujena od serije velikih tekmovanj v zadnjih mesecih, vidnejše uvrstitve nismo pričakovali. Vseeno je dokazala, da je že pri 18 letih lahko konkurenčna tudi najboljšim članskim reprezentantkam in da bodo članske medalje z doslednim treningom in udeleževanjem tekmovanj najvišjega ranga kmalu dosegljive. Svoje drugo zaporedno zlato v Elini kategoriji brani Azhelika Terliuga iz Ukrajine, aktualna olimpijska viceprvakinja iz Tokia. 

Zdaj Elo čaka prepotreben odmor in regeneracija, urejanje zamujenih šolskih obveznosti, je namreč odlična dijakinja 3. letnika brežiške gimnazije, potem pa postopna priprava na največjo preizkušnjo letošnjega leta, člansko svetovno prvenstvo, ki bo jeseni v Budimpešti.

Naši šampionki iskreno čestitamo za vse doseženo in prikazano ter ji sporočamo, da smo nanjo ponosni.

Vir: Fight Club Shony
« Nazaj na seznam
»