Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ela Petan v polfinalu Budapest Open

Objavljeno: Ponedeljek, 19.09.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Ela

Ela Petan (desno) med enim od dvobojev

Minuli vikend smo se v Budimpešti udeležili prvega kvalifikacijskega tekmovanja za evropsko prvenstvo 2023. Nastopili smo na Budapest Open, ki velja za eno najmočnejših tekmovanj na evropskih tleh, saj je na njem nastopilo kar 1610 tekmovalcev iz 36 držav. 

Zaradi poškodbe gležnja Ane Sever in prebolevanja korone Dejana Debelaka so se tekmovanja udeležile le Saša in Tjaša Petković ter Ela Petan. Tjaša je v prvem krogu z 8:0 ugnala Moldavko, nato v drugem žal priznala premoč Romunke, Saša je z 0:1 klonila proti Grkinji. Ela je v družbi konkurentk, ki jo čez dober mesec dni čakajo na mladinskem svetovnem prvenstvu v Konyi v Turčiji, v prvem krogu premagala Madžarko, v drugem Latvijko in v četrtfinalu še Poljakinjo. Po porazu v polfinalu in boju za 3. mesto, kjer je bila tokrat žal boljša Švicarka, je zasedla končno 5. mesto.

Po dvomesečnem tekmovalnem premoru so dekleta kazala iz borbe v borbo boljše predstave, hkrati pa nam je tekmovanje pokazalo nekaj ključnih smernic, ki jim bo v prihodnje treba posvetiti pozornost. 

Prihajajoči vikend bomo s karateisti nastopili na Croatia Open na Reki, taekwondoisti pa se odpravljajo v Celje na 3. krog Taekwondo Kicka.

Vir: Fight Club Shony
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte